Wellness in je tuin: tien leuke voorbeelden

Verander je tuin in een oase van rust en ontspanning. 

Jaimy van de Wal 15 Mei 2019

Van je tuin een wellnessresort maken kan je doen door een aantal elementen toe te voegen. Hier zijn tien leuke voorbeelden die je tuin omtoveren in een wellnesstuin!

Zwembad


Een zwembad in de tuin is natuurlijk echte luxe.Een baantje trekken in de ochtend om de dag goed en ontspannen te beginnen. In de zomer een frisse duik in je eigen zwembad nemen, wat wil je nog meer?

Bubbelbad


Een bubbelbad is natuurlijk onmisbaar in een wellness tuin. Lekker ontspannen in het warme water met de massagestralen. Bubbelbaden zien er erg stylish uit en zijn ook een echte eyecatcher voor in de tuin.

Sauna


Foto
Wat is nou lekkerder dan een sauna in je tuin? In de sauna kan je even al je stress uitzweten. De sauna is niet alleen goed voor de mentale gezondheid, regelmatig een bezoekje aan de sauna verhoogd ook de weerstand! Dit houdt in dat je minder vaak verkouden zult worden. Als je in de sauna gaat terwijl je verkouden bent zal dit ook helpen met het herstellen. Alleen maar meer redenen om er één aan te schaffen!

Zwemvijver


Foto
Het woord zegt het al, een zwemvijver is een vijver waarin gezwommen kan worden.De zwemvijver brengt ook de natuur naar je tuin, wat ook weer een rustgevend effect heeft. Als je graag een natuurlijke uitstraling wilt houden in de tuin maar wel een plek wilt hebben om te zwemmen is een zwemvijver de ideale uitkomst!

Loungeset


Foto
In een wellnesstuin moet een plek zijn waar je even helemaal tot rust kan komen zonder iets te hoeven doen. Daarom is een comfortabel loungeset iets wat niet mag ontbreken. Kies voor een bank of stoel met extra dikke kussens zodat je lekker weg kan dromen.

Opblaasbaar bubbelbad


Foto
Een alternatief voor het normale bubbelbad, het opblaasbare bubbelbad! Als je niet het hele jaar door een bubbelbad in de tuin heb willen staan, is dit een zeer goed alternatief. Het opzetten van een opblaasbaar bubbelbad is erg gemakkelijk en gaat via een pomp.

Infraroodsauna


Foto
Infraroodsauna’s werken anders dan normale sauna’s. Bij de infrarood techniek wordt gebruikgemaakt van infraroodstralen in plaats van hete lucht. Als je veel last hebt van spier en gewrichtspijn is een infraroodsauna zeer gunstig. Deze straling dringt erg diep door in de huid, daarom zou het een positief effect hebben op de spieren.

Zwemspa


Met een zwemspa kan je niet alleen maar ontspannen, ook is sporten een mogelijkheid in een zwemspa. Zo blijf je ontspannen en fit! Het hele jaar door heb je plezier van een zwemspa aangezien je de temperatuur zelf makkelijk kan regelen en het water onderhoud minimaal is.

Houten zwembad


Foto
Door het natuurlijke element, hout, straalt een houten zwembad nog meer rust uit. Er zijn verschillende soorten hout voor de zwembaden, in verschillende kleuren en maten. Je kunt er voor kiezen om het zwembad in te laten graven of je laat hem op de grond opbouwen. De mogelijkheden zijn oneindig!

Spa-overkapping


Als je het hele jaar wilt genieten van jouw bubbelbad kan je kiezen voor een spa-overkapping. Zelfs als het sneeuwt kun je nog genieten van het ontspannen baden in de buitenlucht. Voor de vaste bubbelbaden zijn er verschillende overkappingen verkrijgbaar gemaakt van glas. Voor het opblaasbare bubbelbad zijn er tent varianten verkrijgbaar.

Reacties