Foto: wonennl-sauna

Haal een dagje wellness in huis voor een betere gezondheid

Het is ontzettend belangrijk voor jouw gezondheid om te zorgen voor voldoende ontspanning naast jouw drukke bestaan.

Marlies 10 Februari 2023

Om goed tot rust te kunnen komen heeft jouw lichaam een goede doorbloeding nodig. Het kan echter moeilijk zijn om eenmaal thuis deze rust ook echt op te zoeken. Er is immers altijd voldoende te doen. Wassen, strijken of koken, er is altijd wel een taak die opgepakt moet worden. Door wellness in huis te halen kun jij bewust kiezen voor momenten van ontspanning en alles even helemaal loslaten.

Wat is wellness?

Wanneer je het Engelse woord wellness letterlijk vertaald naar het Nederlands krijg je het woord gezondheid. Wellness staat dan ook voor een goede gezondheid. Je kunt het zien als een verzamelnaam voor alles wat met jouw gezondheid te maken heeft zoals ontspannen, herstellen of rusten. Door tot rust te komen laad jij weer even helemaal op. In principe heeft elk huis een wellness ruimte; namelijk de badkamer. Een lekkere warme douche of even tot rust komen in bad is al ontzettend goed voor je gezondheid omdat je even volledig ontspant. Het warme water zorgt er namelijk voor dat jouw spieren helemaal ontspannen. De afgelopen jaren heeft wellness zich echter verder ontwikkeld en zijn er veel meer mogelijkheden om te ontspannen. Denk eens aan een sauna, rustruimtes, een bubbelbad of een zwemspa. Een zwemspa kopen bij bubbelkoning is de perfecte manier om wellness in huis te halen.

Wat doet wellness voor jouw gezondheid?

Wist je dat het bewezen is dat je langer leeft wanneer je regelmatig naar de wellness gaat? Wellness zorgt er namelijk voor dat jij mentaal en fysiek kunt ontspannen. Langdurige stress is ontzettend ongezond voor ons lichaam en onze geest. Daarom is het belangrijk om momenten van ontspanning in te plannen. Wanneer jij de luxe hebt om thuis te kunnen genieten van wellness zal je dit sneller doen omdat het binnen handbereik is. De warmte van bijvoorbeeld de sauna of warm water zorgt ervoor dat er endorfine aangemaakt wordt. Endorfine is een geluksstofje dat ervoor zorgt dat pijn en stress onderdrukt worden en er dus meer ruimte overblijft voor een gelukkig gevoel. Je geeft hierdoor jouw immuunsysteem een flinke boost en zorgt voor een goede doorbloeding van het lichaam.

Hoe haal je wellness in huis

Er zijn verschillende manieren waarop jij wellness in huis kunt halen en een plek van rust en ontspanning kunt creëren:

  • Een zwemspa is de perfectie combinatie van ontspanning en activiteit. Hoewel ontspanning ontzettend goed is voor jouw lichaam, is beweging dat natuurlijk ook! In een zwemspa kun je ontspannen in een van de massagestoelen, of in het warme bubbelbad. Daarnaast kun je trainen door tegen de sterke stromingen in te zwemmen.
  • Een (buiten)sauna is ook een goede manier om te zorgen voor wellness in huis. Een Finse sauna zorgt er namelijk voor dat jouw doorbloeding verbetert, de huid gereinigd wordt, en het heeft een positieve invloed op jouw immuunsysteem en mentale gezondheid.
  • Wellness in huis halen kun je ook al op een hele eenvoudige manier doen. Plan eens een self-care middag of avond in. Haal lekkere maskertjes voor je gezicht en haar en een fijne body scrub voor je lichaam. Creëer sfeer in de badkamer door heerlijke (geur) kaarsen neer te zetten en geniet van de rust en ontspanning.
  • Laat je masseren. Misschien heb jij wel een welwillende partner of huisgenoot die jouw een fijne massage wil geven. Zo kun jij thuis even lekker ontspannen.

Waarom wellness in huis halen?

Zoals we hierboven al kort vermeld hebben heeft wellness een positief effect op jouw lichaam en daarmee dus ook jouw gezondheid. We zetten de positieve werkingen van ontspanning nog even kort voor jou op een rij:

  • Het warme water van een bubbelbad of de warmte van een sauna zorgen voor een betere doorbloeding en reiniging van de huid.
  • Door de warmte van de wellness gaan jouw poriën openstaan. Hierdoor kunnen afvalstoffen uit jouw lichaam afgevoerd worden.
  • Warmte zorgt ervoor dat het geluksstofje endorfine aangemaakt wordt. Hierdoor wordt pijn en stress onderdrukt en kom jij helemaal tot ontspanning.
  • Warm water is goed voor de ontspanning van de spieren en werkt goed tegen spierpijn.
  • Door jezelf de tijd en ruimte te gunnen om te ontspannen verhoog je jouw weerstand tegen ziektes en zorg je voor een sterker immuunsysteem.

Zoals je ziet zitten er ontzettend veel voordelen aan ontspanning. Het is goed voor zowel jouw fysieke als mentale gesteldheid. Zorg er dus voor dat je zeker elke week een moment van ontspanning inplant. Elke dag zou nog beter zijn!

Reacties