Foto: wonennl-zwembad-tip

Haal alles uit je tuin met deze tips!

Veel mensen kopen een nieuw huis met bijbehorende tuin. Bij de tuin hebben ze direct beeld hoe ze dit gaan invullen in de toekomst, en ze maken dan vaak grootse plannen.

Theo 06 Januari 2023

Vervolgens ligt de focus vaak op de binnenkant van het huis en blijft de tuin erbij. In het voorjaar worden er wellicht wat nieuwe planten aangeschaft maar dat is het dan ook.

Zonde, helemaal wanneer je inziet wat de mogelijkheden eigenlijk zijn van die tuin. Lees snel verder met welke zaken je wel alles uit je tuin haalt.

Onderdeel van het geheel

De tuin heeft de afgelopen jaren een transformatie doorgemaakt. Waar het voorheen echt ‘buiten’ was en een plek waar we in de zomer graag vertoefden, is dat vandaag de dag wel anders. De tuin is meer en meer een onderdeel van de woning geworden. Dit komt mede door de afgelopen jaren waarin we meer thuis zijn komen te zitten, en daarmee de trend van meer investeren in je eigen huis ontstond. Het meer thuis blijven is een vaste waarde geworden, we werken meer thuis (en blijven dat doen) en zelfs zaken als thuis sporten zijn heel normaal geworden. Je tuin hierbij betrekken dus ook! De tuin is een plek geworden om tot rust te komen en te ontspannen. Het aanbod aan bijvoorbeeld opzet zwembaden is dan ook ontzettend uitgebreid.

Mini spa

Dat is dan ook meteen de eerste tip, maak van je tuin een waar rustoord waar jij helemaal zen wordt. Wanneer jij niet meer dure dagjes naar een overvolle spa hoeft maar thuis in je eigen tuin dit kunt neerstrijken, heb je de investering snel terugverdiend. Een jacuzzi kopen is daarnaast vandaag de dag ook niet meer de prijs die het ooit was. Door innovaties zoals opblaasbare varianten heb je wel de kwaliteit van een top jacuzzi maar tegen een gereduceerd tarief. Combineer die jacuzzi met een Finse sauna en een koude buitendouche en voilà een complete spa in je eigen achtertuin!

Tuinhuis 2.0

Een tuinhuis hebben we tegenwoordig ook niet meer alleen om de fietsen in te plaatsen. In de tuinhuizen van tegenwoordig vinden we veel meer terug, van complete thuiskantoren tot mancaves. Maar ook een tuinhuis met een kleine buitenkeuken onder de afkapping en een lekkere loungebank zien we steeds vaker. Hiermee creëer je een extra ruimte in je huis waar je even helemaal tot rust kunt komen. Wanneer je tuinhuis ook nog een overkapping heeft, dan kun je met een lekker heater of openhaard er het hele jaar chillen.

Kortom, met de nodige toevoegingen en aanpassingen maak jij van je tuin een verlengstuk van je huis. Je zult er dan meer uit halen en de prijs die je er voor hebt betaald helemaal uit halen!

Reacties