Foto: 0-2023/Wonen_afbeelding.jpg

Welke vloerglijders gebruik je op een PVC vloer?

PVC vloeren zijn erg populair vanwege hun natuurlijke uitstraling en gemakkelijk onderhoud.

31 Juli 2023

Een goede PVC vloer heeft een sterke en slijtvaste toplaag, maar dat betekent niet dat ze volledig krasbestendig zijn.

Het is belangrijk om te weten dat maar liefst 95% van de krassen op PVC vloeren wordt veroorzaakt door schuivende stoelen. Daarom is het verstandig om goede vloerglijders of stoelpootdoppen te gebruiken. We zullen uitleggen welke vloerglijders het beste zijn voor jouw PVC vloer en welke je beter kunt vermijden. Op die manier kun je nog langer genieten van je PVC vloer!

Welke vloerglijders zijn geschikt voor PVC vloeren?
Voor een PVC vloer kun je het beste kiezen voor zachtere vloerglijders. Het is belangrijk om te begrijpen dat harde doppen of glijders niet goed werken op een harde vloer, en dat geldt dus ook voor PVC vloeren. Helaas zijn er maar weinig goede zachte glijders beschikbaar. Daarom heeft Scratch no More glijders ontwikkeld met drooglooptapijt. Dit tapijt vangt vuil op tussen de vezels, waardoor het vuil niet in de vloer wordt gedrukt zoals bij harde dopjes. Scratch no More biedt daardoor de enige vloerglijders die gegarandeerd geen krassen veroorzaken op PVC vloeren. Met Scratch no More behoren krassen door stoelen tot het verleden.

Welke vloerglijders moet je vermijden op een PVC vloer?
Er zijn verschillende soorten vloerglijders verkrijgbaar voor PVC vloeren, maar helaas voorkomen deze niet altijd krassen door stoelen. Zoals eerder vermeld, zijn harde glijders over het algemeen niet geschikt voor PVC vloeren. Hier zijn enkele veelgemaakte fouten met betrekking tot vloerglijders voor PVC vloeren:

Vilt voor PVC vloeren
Laten we beginnen met het meest gebruikte materiaal voor vloerglijders: vilt. Viltjes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, met schroeven of plakstrips. Hoewel dit op het eerste gezicht een goedkope en gemakkelijke oplossing lijkt, zul je uiteindelijk teleurgesteld zijn. Ten eerste is vilt vrij hard, waardoor vuil tussen de harde dop en de vloer terechtkomt. Dit vuil fungeert als schuurpapier en veroorzaakt krassen op de vloer. Ten tweede slijt vilt snel en zul je na ongeveer twee of drie maanden nieuwe viltjes moeten plaatsen. Als je je afvraagt welk vilt het beste is voor een PVC vloer, is het antwoord simpel: geen enkele.

Teflon vloerglijders voor PVC vloeren
Een ander populair materiaal voor vloerglijders op PVC vloeren is teflon. Het grote voordeel van teflon glijders is dat je stoel gemakkelijk schuift. Het grote nadeel is echter dat teflon vloerglijders erg hard zijn. Als er vuil onder een teflon dopje komt en je ermee over de vloer schuift, is de kans op krassen bijna gegarandeerd. Bovendien hebben de glijders slechts een dun laagje teflon aan de buitenkant, terwijl de binnenkant van rubber is. Als je teflon vloerglijder versleten is, kan dit resulteren in een zwarte rubberstreep op je vloer. Dat wil je natuurlijk vermijden!

Kunststof vloerglijders op een PVC vloer
Het wordt afgeraden om kunststof vloerglijders op een PVC vloer te gebruiken. Deze glijders zijn namelijk ook hard en veroorzaken krassen. Bovendien hebben stoelen met holle poten vaak al standaard kunststof doppen op de poten, waarbij nauwelijks rekening is gehouden met de impact van schuivende meubels op de vloer. Als je stoelpoten vierkant of rond en hol zijn, kun je overwegen om ze te vervangen door de Footfixx Hollow stoelpootdop inbuis voor holle poten.

Welke Scratch no More vloerglijders zijn geschikt voor PVC vloeren?
Alle stoeldoppen en vloerglijders van Scratch no More zijn geschikt voor PVC vloeren. Dit komt doordat al hun producten zijn voorzien van zacht maar stevig drooglooptapijt. Hierdoor kunnen ze absoluut garanderen dat hun producten geen krassen veroorzaken. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste stoeldop of vloerglijder voor jouw meubels? Volg dan de Scratch no More keuzehulp!

Meer van Scratch no More
Reacties