Foto: JuisteVloer-WonenNL

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste vloer?

De vloer is de basis in huis en dit bepaalt een groot gedeelte van de sfeer. Ga jij verhuizen, ben je net verhuisd of is jouw vloer toe aan vervanging?

Danny 23 Februari 2023

#1. Budget

Allereerst is het goed om jouw budget vast te stellen. Vloeren zijn er namelijk in verschillende prijsklassen. Bepaal daarom van tevoren al wat jouw budget is, zodat je gerichter op zoek kunt gaan naar een geschikte vloer. Belangrijk om te weten is dat goedkopere vloeren wel minder lang meegaan. Wanneer je dus voor kwaliteit wil gaan dan kun je het beste één keer investeren in een vloer van kwaliteit.

#2. Stijl

Wanneer je het budget hebt vastgesteld is het tijd om te kijken naar de stijl van je richting. De vloer moet namelijk passen bij de inrichting en andere elementen in de ruimte. Een houten vloer past bijvoorbeeld goed bij een landelijke inrichting en een betonnen vloer past goed bij een industrieel en stoer interieur. Kijk daarom eens goed naar wat de stijl in huis is en wat je wil uitstralen. Bij onlinevloerenspecialist.nl hebben ze een breed aanbod aan diverse soorten vloeren voor iedere stijl. Neem dus zeker eens een kijkje op de website!

#3. Onderhoud

Het is goed om ook te kijken naar het onderhoud van de vloer. Sommige vloeren vergen namelijk meer onderhoud dan andere vloeren. Een houten vloer kost meer tijd qua onderhoud dan bijvoorbeeld een laminaatvloer. Kijk daarom goed naar hoeveel tijd en moeite je wil steken in het onderhouden van de vloer.

#4. Geluidsisolatie

Wanneer je in een appartement of een bovenwoning woont, dan is geluidsisolatie een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste vloer. Je wil namelijk niet zo veel overlast veroorzaken, maar je wil ook niet telkens op eieren moeten lopen. Kies daarom een vloer met goede geluidsisolatie om geluidsoverlast te voorkomen. Op die manier demp je het geluid en hebben je buren geen last.

#5. Populaire keuzes

We sluiten af met een aantal favoriete vloeren van nu. Wat we tegenwoordig namelijk veel zien zijn houten vloeren, laminaatvloeren, PVC-vloeren, betonnen vloeren, tegelvloeren en gietvloeren. Zo zijn tegelvloeren een tijdloze optie en zijn deze heel gemakkelijk schoon te houden, maar zijn laminaatvloeren weer erg populair aan het worden doordat het een betaalbaar alternatief is voor een houten vloer en hebben PVC-vloeren het voordeel dat deze bestand zijn tegen vocht.

Reacties
Anderen bekeken ook