Foto: Vloerrenovatie

Waar laat je jouw meubels tijdens een vloerrenovatie?

Het tijdelijk verplaatsen van je meubels kan een flinke klus zijn, vooral als je geen duidelijke strategie hebt.

Theo Vliegop 29 Mei 2024

Een vloerrenovatie kan je huis een compleet nieuwe uitstraling geven, maar het brengt ook een uitdaging met zich mee: waar laat je je meubels tijdens de werkzaamheden? Het tijdelijk verplaatsen van je meubels kan een flinke klus zijn, vooral als je geen duidelijke strategie hebt. In dit artikel lees je verschillende oplossingen en geven we praktische tips om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Tijdelijke opslagruimte huren

Een van de meest voor de hand liggende oplossingen is het huren van een tijdelijke opslagruimte. Dit is vooral handig als je geen extra ruimte in je huis hebt om je meubels op te slaan. Er zijn veel bedrijven die opslagruimtes van verschillende formaten aanbieden, waardoor je een ruimte kunt kiezen die precies bij jouw behoeften past. Een 20ft container kan bijvoorbeeld een goede keuze zijn als je veel meubels hebt. Deze containers zijn groot genoeg om al je meubels veilig op te slaan en beschermen ze tegen de elementen. Het huren van een container heeft als voordeel dat je meubels niet in de weg staan tijdens de renovatie, waardoor de werkzaamheden sneller en efficiënter kunnen verlopen.

Verplaatsen binnen het huis

Als je geen extra geld wilt uitgeven aan een externe opslagruimte, kun je overwegen om je meubels tijdelijk binnen je huis te verplaatsen. Dit is vooral een goede optie als je meerdere kamers hebt die niet betrokken zijn bij de renovatie. Verplaats je meubels naar een zolder, kelder of een andere kamer die je momenteel niet gebruikt. Zorg ervoor dat je meubels goed beschermd zijn tijdens het verplaatsen. Gebruik verhuisdekens en beschermende hoezen om krassen en beschadigingen te voorkomen. Het kan ook handig zijn om zware meubels uit elkaar te halen, zodat ze gemakkelijker te verplaatsen zijn. Label alle onderdelen en bewaar schroeven en andere kleine onderdelen in een zakje, zodat je ze gemakkelijk kunt terugvinden wanneer je de meubels weer in elkaar zet.

Vraag hulp van vrienden en familie

Als je geen opslagruimte wilt huren en ook geen ruimte in huis hebt, kun je overwegen om hulp te vragen aan vrienden of familie. Misschien heeft iemand in je omgeving een garage, schuur of een andere ruimte waar je tijdelijk je meubels kunt opslaan. Dit kan een kosteneffectieve oplossing zijn, maar zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt over de duur van de opslag en de voorwaarden. Het is belangrijk om je meubels goed te beschermen, zelfs als je ze bij vrienden of familie opslaat. Gebruik verhuisdekens en beschermende hoezen om ervoor te zorgen dat je meubels in goede staat blijven.

Creatieve oplossingen voor kleine ruimtes

Als je in een kleinere woning woont en geen ruimte hebt om je meubels te verplaatsen, kun je creatief nadenken over tijdelijke opslagoplossingen. Overweeg bijvoorbeeld om je meubels verticaal te stapelen of om multifunctionele meubels te gebruiken die minder ruimte innemen. Een bed kan bijvoorbeeld tijdelijk dienen als opslagruimte voor kleinere meubels of dozen. Je kunt ook overwegen om tijdelijk minimalistisch te leven door alleen de essentiële meubels te behouden en de rest tijdelijk te verwijderen. Dit kan een goede gelegenheid zijn om je spullen te sorteren en te beslissen wat je echt nodig hebt en wat weg kan.

Geniet van je vernieuwde ruimte

Nadat de vloerrenovatie is voltooid en je meubels weer op hun plaats staan, kun je genieten van je vernieuwde ruimte. Een vloerrenovatie kan je huis een frisse uitstraling geven en je woongenot aanzienlijk verbeteren. Vergeet niet om te evalueren hoe het proces is verlopen en wat je de volgende keer anders zou doen. Dit kan waardevolle inzichten opleveren voor toekomstige renovaties.

Reacties