Profielfoto van Vloerverwarmingstore.nl
Vloerverwarmingstore.nl
Neon 15J, 4751XA Oud Gastel
maandag
09:00 - 16:30
dinsdag
09:00 - 16:30
woensdag
09:00 - 16:30
donderdag
09:00 - 16:30
vrijdag
09:00 - 16:30
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Vloerverwarming en een houten vloer: kan dat?

Is een houten vloer te combineren met vloerverwarming? Hout kan namelijk krimpen en uitzetten. U leest het in dit artikel.

Woningen, winkelpanden en bedrijfspanden zijn voorzien van uiteenlopende vloeren, zoals vloerbedekking, laminaat, parket, PVC-vloer en gietvloer. Iedere vloersoort geeft een geheel eigen uitstraling aan de ruimte, zoals een landelijke, industriële of moderne uitstraling. Wilt u uw huis of bedrijfspand een warme uitstraling geven, dan kunt u kiezen voor een houten vloer – ook wel een parketvloer genoemd. Een houten vloer is razend populair en ziet u in veel huishoudens en zakelijke panden terugkomen.

Reden om te kiezen voor een houten vloer

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een houten vloer. Hout is een natuurlijk en mooi product dat lang meegaat. Naarmate de houten vloer wordt gebruikt, kan deze een doorleefde uitstraling krijgen: dit ziet er erg mooi uit! Bovendien is een houten vloer verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, ieder met een eigen kleur, tekening en nerf. Lees enkele redenen waarom mensen voor een houten vloer kiezen: 

  • Een houten vloer is duurzaam. Hout gaat lange tijd mee. Het wordt op een duurzame manier gekapt en na gebruik is het hout recyclebaar en biologisch afbreekbaar.
  • Een houten vloer is sterk. Natuurlijk ziet u na verloop van tijd gebruikerssporen, maar dat zorgt voor een mooie doorleefde uitstraling. Houten vloeren gaan echter niet snel kapot, want het kan veel gewicht dragen.
  • Een houten vloer is isolerend. Hout heeft een unieke structuur en hierdoor beschikt het over zeer goede isolerende eigenschappen. 
  • Een houten vloer is goed te onderhouden. U kunt de vloer behandelen met speciale coatings en lakken. Is er een beschadiging opgetreden, dan kunt u de vloer eenvoudig repareren. Ook kunt u de houten vloer schuren, zodat deze weer als nieuw is.

Houten vloer kan uitzetten en krimpen

Hout heeft verschillende eigenschappen, waaronder isolerende eigenschappen. Bovendien is hout onderhevig aan temperatuurschommelingen en een wisselende luchtvochtigheid. Is het vochtig en warm, dan zet hout uit. Is de lucht droog en koud, dan krimpt het hout weer.

Kan een houten vloer wel gecombineerd worden met vloerverwarming, aangezien het gemakkelijk uitzet en krimpt? Het antwoord hierop is simpel: ja dat is mogelijk. Wanneer de houten vloer op de juiste manier gelegd is, kan het zeer goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Het hout gaat hierdoor niet kromtrekken en er komen geen spleten en kieren tussen de planken.

Vloerverwarming van Vloerverwarming Store 

Wilt u meer informatie over houten vloeren in combinatie met vloerverwarming? Lees er meer over op onze website. Vloerverwarming Store is dé vloerverwarmingsspecialist. In ons assortiment vindt u werkelijk alles voor de installatie van uw elektrische of watergedragen vloerverwarmingssysteem. Deze kunt u uitstekend combineren met uw houten parketvloer. Bekijk ons assortiment en kies de producten voor uw vloerverwarmingssysteem.