Partner

Hestia-Maastricht

Hestia-Maastricht: liefde voor antieke bouwmaterialen!

Even terug in het verleden: In het oude Griekenland was Hestia de Godin van het Haardvuur. Zij was goedaardig en moest niets van doen hebben met de oorlogen en vetes die de andere goden uitvochten. Hestia woonde volgens de Grieken in de haard, meestal in het midden van het huis, en was een nooit dovend vuur. Omdat zij zag dat de mensen destijds bij zware regenval – veroorzaakt door het broer Zeus – in grotten moesten schuilen, besloot ze de mensen te leren huizen te bouwen. Hestia geldt sindsdien ook als de Godin van de Bouwkunst.

Tegenwoordig: Op zijn tochten langs oude herenhuizen en kastelen in Belgie en Frankrijk (als opkoper en restaurateur van antieke radiatoren, antieke marmeren schouwen en antieke patroon vloertegels) komt Roy Jacobs regelmatig de meest waanzinnig mooie historische bouwmaterialen tegen zoals: antieke 18e eeuws marmeren schouwen, antieke wand motieftegels, antieke patroon vloertegels (motief vloertegels), antieke terracotta (boeren) plavuizen en antieke haardplaten. Om de mensen meer te kunnen laten zien van deze waanzinnige antieke (klassieke) bouwmaterialen heeft Hestia-Maastricht deze in zijn showroom opgesteld..

MEER TONEN

Antieke vloertegels

Deze vloeren zijn hard gebakken en goed te gebruiken in: Toiletten, badkamers, keukens, hallen en zelfs buiten in de tuin. Ook zijn de antieke keramische vloertegels te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

Onze vloeren varieren in grootte er zijn vloeren van 5 m2 t/m 30 m2.

 

Groot Aanbod

Bij Hestia-Maastricht vindt u een groot aanbod van 130 vershillende patronen in de antieke keramische Art-deco, Jugendstil en mosaiek stijl vloertegels. Deze prachtige antieke vloertegels worden vakkundig uit oude herenhuizen en boerderijen verwijderd. En vervolgens weer tentoon gesteld in de showroom in Maastricht. 

Ook bent u bij Hestia-Maastricht niet verplicht de gehele vloer af te nemen. Maar kunt u ook dat deel afnemen wat u nodig heeft. En kan Hestia-Maastricht de antieke vloeren schoon gezaagd of met de oude mortel leveren.

Meer lezen over
'Antieke vloertegels'?

meer van deze professional
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.