Vloerreinigers, welke moet je nemen?

Alles wat je moet weten over vloerreinigers, zowel de goede als de minder goede!

Welke eigenschappen moet een vloerreiniger bezitten? In dit artikel delen we het juiste advies, geïnspireerd door een veelgestelde klantvraag.

Vloeren zijn een investering die we lang willen koesteren, of het nu gaat om de woonkamer of slaapkamer. Goed onderhoud is essentieel voor een schone uitstraling zonder strepen of vlekken, een frisse geur, en het behoud van de originele kwaliteit.

Veel mensen zijn gewend om allesreinigers te gebruiken, maar zijn deze wel geschikt voor onze vloeren? De naam 'allesreiniger' doet vermoeden dat het perfect is voor elk oppervlak, maar helaas is dit te mooi om waar te zijn. Voor kostbare vloeren raden we deze producten niet aan, omdat ze niet zijn afgestemd op de specifieke eigenschappen van verschillende vloeren.

Waarom niet alle schoonmaakmiddelen goed zijn voor harde vloeren? Vaak bevatten allesreinigers zeep, wat op vloeren kan leiden tot een plakkerig residu, strepen, vlekken en ongewenste lagen. Zeep trekt bovendien vuil aan, wat de vloer eerder vuiler dan schoner maakt. Het gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen kan ervoor zorgen dat de vloer te veel glanst, plakt of dof wordt.

Onze James vloerreinigers zijn zorgvuldig samengesteld om aan de eigenschappen van vochtbestendige harde vloeren te voldoen, waardoor de levensduur wordt verlengd en het uiterlijk behouden blijft. Voor dagelijkse reiniging raden we James Vloerreiniger Schoon & Snel Droog aan, zonder zeep en met een snelle, streeploze droging. Voor oppervlakkige krasjes is er James Vloerreiniger Beschermt & Herstelt, dat dunne beschermlaagjes opbouwt om krassen te verminderen.

Kort samengevat:
* James Vloerreiniger Schoon & Snel Droog is ideaal voor dagelijks gebruik.
* Voorkomt vlekken of strepen, zelfs bij overdosering.
* Snelle droging met een frisse geur.
* James Vloerreiniger Beschermt & Herstelt is geschikt bij oppervlakkige krasjes.
* Dweil een flacon op (10 keer), schakel dan over naar Schoon & Snel Droog.
* Zijn krassen niet helemaal verdwenen? Probeer dan James Extra Mat of Zijdemat.

Belangrijk: bij een nieuwe vloer of overstap naar James reinigers, reinig grondig met James Basisreiniger om oude residuen te verwijderen. Let op: als je een polish hebt, wordt deze ook verwijderd. Overweeg James Zijdemat of James Extra Mat voor nieuwe polish.

Wil je een goede start voor je vloer? Kies de James Harde Vloeren set met Basisreiniger, Vloerreiniger Schoon & Snel Droog, James Remover (vlekverwijdering) én een gratis handdoekje.