Voorkom krassen op je houten vloer

Drie tips om je houten vloer te wapenen tegen krassen.

09 April 2022

Een houten vloer brengt een warme en natuurlijke sfeer in je woonkamer. Daarnaast kan een kwalitatieve houten vloer erg lang meegaan. Een nadeel is echter dat er gemakkelijk krassen op je houten vloer komen. In dit artikel drie tips om krassen op houten vloeren te voorkomen.

Houd het vuil buiten

Krassen op de houten vloer voorkom je door het vuil zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Leg buiten de deur een goede borstelmat neer en binnen een schoonloopmat. Zo voorkom je krassen op je houten vloer door bij binnenkomst al veel vuil kwijt te zijn.

Reinig de houten vloer regelmatig


Neem het meeste vuil weg door de houten vloer regelmatig te stofzuigen. Daarnaast is het van belang om de houten vloer te reinigen met het juiste reinigingsmiddel. Een onbehandelde houten vloer dient anders gereinigd te worden dan een behandelde houten vloer. Laminaat bijvoorbeeld is voorzien van een toplaag waarbij je beter geen reinigingsproducten met zeep kunt gebruiken.

Voorkom krassen door schuivend meubilair


Maar liefst 95% van de schade aan vloeren wordt veroorzaakt door schuivend meubilair. Kies daarom voor goede vloerbescherming onder je meubels. Beschermdoppen van Scratch no More zijn gegarandeerd krasvrij en gaan acht keer langer mee dan de viltjes die je bij de bouwmarkt koopt. Zo kun je zorgeloos en krasvrij schuiven met je meubilair.

Meer informatie: www.scratchnomore.nl

 

 

Meer van Scratch no More
Reacties