Vloer polijsten?

Je vloer kan in de loop van tijd tekenen van slijtage tonen. Zonde toch? 

28 Oktober 2018

Het is natuurlijk een mogelijkheid om de vloer te vervangen, maar dit brengt in veel gevallen onnodige kosten (en tijd) met zich mee. Hoe kun je ervoor zorgen dat je vloer er weer prachtig uit zien? Polijsten kan dan de oplossing zijn! Al hoewel de techniek vaak gebruikt wordt om krassen van auto’s te verwijderen, is het ook zeker mogelijk om polijsten in te zetten voor het opknappen van je vloer.

Hoe je vloer te polijsten?

Heb je een klassieke en stijlvolle natuurstenen vloer? Deze kan er na jaren gebruik een stuk minder mooi uitzien. De aanschaf van een nieuwe vloer is een kostbare zaak en kan dan ook zonde van je geld zijn, aangezien het polijsten van de vloer een goede oplossing is. Wat heb je hier voor nodig? Een goede polijstmachine en polijstmiddel is eigenlijk het enige wat je nodig hebt. Welke vloeren zijn geschikt om te polijsten? Denk hierbij aan vloeren als marmer, graniet, kalksteen en natuurlijke en natuurstenen vloer. Heb je de vloer gepolijst, zal je zien dat alle krassen verdwenen zijn en is de aanschaf van een nieuwe vloer inderdaad overbodig gebleken!

Tips bij aanschaf polijstmachine

Wat zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten als je een poetsmachine/polijstmachine gaat kopen? Hieronder een aantal tips:
- Kies voor een Dual Action / excentrische poetsmachine
- Investeer in een duurdere machine voor betere kwaliteit
- Kies het juiste vermogen, niet te weinig en niet te veel
- Gebruik een goede polijstpasta

Niet zeker dat je het zelf kan?

Ben je er niet zeker van dat je het polijsten goed genoeg beheerst? Ga dan aan de slag met een vakman waarvan je zeker weet dat de vloer er mooier op wordt en niet verpest wordt. Al met al is het polijsten geen hele moeilijke klus, maar neem er wel rustig de tijd voor.

Reacties