Foto: /247708.jpeg

S5 EcoLine Green-stofzuiger van Miele: de stofzuiger die zichzelf terugverdient

Miele introduceerde in oktober 2009 de S5 EcoLine Green-stofzuiger. Deze sledestofzuiger onderscheidt zich door een uitstekend zuigresultaat in combinatie met een zeer laag energieverbruik.

Miele introduceerde in oktober 2009 de S5 EcoLine Green-stofzuiger. Deze sledestofzuiger onderscheidt zich door een uitstekend zuigresultaat in combinatie met een zeer laag energieverbruik.

De S5 EcoLine Green-stofzuiger bespaart over een levensduur van 20 jaar maar liefst € 216,00* aan energiekosten.

Energiebesparing van 40%

Met een zuigvermogen van 1.300 Watt combineert de S5 EcoLine Green-stofzuiger van Miele een uitstekend zuigresultaat met een zeer laag energieverbruik. Stof en andere verontreinigingen worden perfect verwijderd van tapijt en harde vloeren. Dit resulteerde onlangs in een onderscheiding: 'Testwinnaar' van de Duitse Consumentenbond (Stiftung Warentest, afgekort StiWa). De S5 EcoLine Green munt ook uit in energiebesparing. In vergelijking met stofzuigers met een vermogen van 2.200 Watt verbruikt hij 40% minder energie. Over een periode van 20 jaar bespaart hij maar liefst € 216,00* aan energiekosten. Daardoor verdient deze stofzuiger zichzelf terug.

Eenvoudige bediening

Het zuigvermogen van de S5 EcoLine Green-stofzuiger wordt ingesteld met een draaiknop voor zes standen en duidelijke symbolen. De speciale Silence-geluidisolatie garandeert dat de stofzuiger weinig lawaai maakt. De roestvrijstalen, tweedelige telescopische zuigbuis kan bij korte pauzes op het achterste gedeelte van het apparaat worden geplaatst. De zuigbuis en de slang kunnen tevens aan de rechter- of linkerkant van het apparaat bevestigd worden, zodat de stofzuiger rechtop gedragen of opgeborgen kan worden. De accessoires bevinden zich in een apart gedeelte van de stofzuiger en zijn altijd bij de hand.

HyClean-stofcassette

De S5 EcoLine Green-stofzuiger van Miele heeft een HyClean-stofcassette die speciaal voor Miele-stofzuigers is ontwikkeld. Deze cassette bestaat uit een meerlaags vliesmateriaal. De buitenste laag is van een extra stevig weefsel (Protector-Netting). Stof en verontreini¬gingen blijven hierdoor altijd in de stofcassette. In de HyClean-cassette zorgen luchtgeleiders voor een gelijkmatige verdeling van het stof. De cassette kan zo 25 procent langer worden gebruikt, zonder dat de prestaties afnemen. Een speciaal uitblaasfilter houdt ook de fijnste stofdeeltjes tegen.
Een bijzonder aspect van alle Miele-stofzuigers is dat de gebruiker het filtersysteem aan zijn eigen wensen kan aanpassen. Zo kan de gebruiker in plaats van het normale air-clean-filter kiezen voor een actief-air-clean-filter of actief-HEPA-filter. Hondenbezitters kunnen bijvoorbeeld een actief-air-clean-filter plaatsen, omdat dit filter onaangename luchtjes uit de uitgeblazen lucht verwijdert. Mensen met een allergie kunnen een HEPA-filter kiezen dat zelfs sporen en de allerfijnste stofdeeltjes tegenhoudt.
De S5 EcoLine Green-stofzuiger van Miele is verkrijgbaar in de kleur Javagroen en heeft een geadviseerde verkoopprijs van € 239,00 inclusief BTW**.
* Gebaseerd op een gebruiksduur van 50 uur en een energieprijs van € 0,24
**Prijswijzigingen voorbehouden.

Meer informatie: www.miele.nl.

Publicatiedatum: 25 september 2010

Reacties