Foto: 259460

Roxx`x: de nieuwe generatie bagless stofzuigers met zelfreinigend filtersysteem

Bosch introduceert de Roxx’x. Een nieuw ontwikkelde bagless stofzuiger met een opvallende verschijning én prestatie. Want hij zuigt zelfs hardnekkig vuil met gemak op. Denk hierbij aan houtsnippers, zand of grind of katten- of hondenharen.

Bosch introduceert de Roxx’x. Een nieuw ontwikkelde bagless stofzuiger met een opvallende verschijning én prestatie. Want hij zuigt zelfs hardnekkig vuil met gemak op. Denk hierbij aan houtsnippers, zand of grind of katten- of hondenharen.

Bovendien beschikt de Roxx’x over een zelfreinigend filtersysteem: SensorBagless™. Hierdoor blijft het zuigvermogen altijd optimaal en is handmatig schoonmaken niet meer nodig.

 

Stofzuigers zonder stofzak blijven populair. Wel klagen veel consumenten over het gebrek aan zuigkracht en het intensieve onderhoud. Hier speelt de Roxx’x van Bosch op in. Zo weet de Roxx’x mede door het speciale ontwerp van de zuigmond raad met verrassend veel soorten vuil. Dit blijkt uit uitvoerige tests met een breed spectrum aan moeilijk opzuigbaar vuil; van houtsnippers, stro, dierenharen en vezels tot aan fijn zand en grote stukken vuil. Deze prestatie is het resultaat van het Bosch RobustAir™ System, een combinatie van een krachtige motor, een goede luchtcirculatie en een volledig automatisch zelfreinigend systeem.

Geavanceerde techniek

Bij de ontwikkeling van de Roxx’x heeft Bosch goed gekeken naar alle onderdelen die van invloed zijn op de prestatie van een bagless systeem. Daarom heeft de Roxx’x grote luchtcirculatiecomponenten die perfect op elkaar aansluiten. Zo er blokkeert niets, zelfs geen grote stukken vuil. En het grote oppervlak van de GORE™ CleanStream®-filter met zijn unieke membraan-technologie verzekert een optimale prestatie. Dit filter laat schone lucht ongehinderd door maar houdt vuildeeltjes tegen. Het werkt eigenlijk op dezelfde manier als de waterproof maar ademende regenkleding die lucht doorlaat maar vocht buiten houdt.

Nooit meer schoonmaken

Bij een bagless stofzuiger met filtersysteem hangt de prestatie altijd nauw samen met het onderhoud. De filters in een bagless stofzuiger moeten regelmatig worden schoongemaakt om zo de zuigkracht optimaal te houden. In de praktijk blijkt dat veel gebruikers dit te laat doen zodat de stofzuiger niet goed meer presteert. Het innovatieve SensorBagless™ System van de Bosch Roxx’x lost dit probleem efficiënt op: speciale sensoren houden voortdurend de zuigkracht in de gaten. Is de luchtcirculatie te laag dan gaat het rode indicatielampje branden en wordt het filter automatisch gereinigd. Gedurende de hele levenscyclus van het apparaat hoeft het filter niet te worden vervangen.

Stille zuigkracht

Dankzij een actieradius van 11 meter en zijn design is de Roxx’x gemakkelijk manoeuvreerbaar. De vier wielen zijn 360° draaibaar en zorgen voor veel stabiliteit. Het leeggooien van de drie liter vuilcontainer is net zo gemakkelijk. Voor een bagless maakt de Roxx’x bovendien zeer weinig geluid. Met slechts 75 dB is het een van de stilste bagless stofzuigers in de markt. En dat horen we graag.

Meer informatie: www.bshg.nl.

Publicatiedatum; 28 december 2010

Reacties