RigoStep LYGHT ziet het licht


RigoStep LYGHT is de oplosmiddelvrije, watergedragen parketlak van Ursa Paint die uithardt door belichting met een UV-lamp.

RigoStep LYGHT is de oplosmiddelvrije, watergedragen parketlak van Ursa Paint die uithardt door belichting met een UV-lamp.

Nadat het water uit de laklaag is verdampt, is de vloer beloopbaar en kan de UV-lamp over de lak rijden om het uit te harden. Direct hierna is de lak volledig uitgehard en kan de vloer meteen in gebruik worden genomen.

 

Door deze snelle doorharding is RigoStep LYGHT een perfecte oplossing voor renovatie vloeren die snel weer in gebruik moeten worden genomen, zoals bedrijfskantines, winkels, openbare ruimtes en dergelijke.

Het standaard systeem bestaat uit één laag grondlak RigoStep SEAL en vervolgens twee lagen RigoStep LYGHT. De twee lagen RigoStep LYGHT worden beide belicht nadat ze handdroog zijn. De speciale formulering zorgt voor een snelle verdamping van het water, waardoor de UV-belichting doorgaans na 1 uur al kan plaatsvinden. En voor de laatste laklaag kan er gemakkelijk met een schuurnetje worden ‘afgetopt’. De uitgeharde laklaag schuurt immers heel gemakkelijk.

RigoStep LYGHT is ontwikkeld met alle know-how op het gebied van parketlakken. Na uitgebreide laboratoriumtesten heeft RigoStep LYGHT zich nu ook bewezen op een vloer in de praktijk. Parketmeester Van Est uit Bergen-op-Zoom had een verzekeringsvloer met waterschade onder handen bij een particulier. Omdat de meubels in opslag waren en de familie in een hotel verbleef, was het zaak de vloer zo snel mogelijk weer in gebruik te nemen. Na het repareren, schuren en opzetten van de RigoStep SEAL op dag één, werd op dag twee het complete werk afgemaakt met twee lagen RigoStep LYGHT, inclusief tussenschuren én het direct aanbrengen van een laag polish.

'Het werken met UV-licht op de vloer is een nieuwe manier van werken, en dat stuk vakmanschap leren we onze klanten graag. Daarom staan onze technisch adviseurs klaar om onze klanten hierbij te begeleiden.', aldus Machiel van Westerhoven, technisch directeur van Ursa Paint.

Publicatiedatum: 23 november 2011

Meer informatie: www.ursapaint.nl

AANBEVOLEN

Schuren en restaureren

Bij Intro IJmuiden is het mogelijk om uw vloer te laten restaureren, schuren en ...

Welke vloer, welk onderhoud?

Als je net een vloer hebt gekocht, wil je deze mooi houden. Maar hoe kun je dit ...

WOCA Diamond Oil Active

WOCA Diamond Oil Active is een vol-impregnerende 1-laags olie, die de volgende d...

Vloerdeluxe Ergenis bij vloeronderhoud

Ergernis bij vloeronderhoud. We kennen het allemaal! En is met het juiste advies...

Advertentie