Foto: /274078.jpeg

Onderhoud je houten vloer goed

Onderhoud je houten vloer goed met de drie gouden tips van Solidfloor

Onderhoud je houten vloer goed met de drie gouden tips van Solidfloor

Solidfloor heeft de drie gouden tips op een rij gezet, zodat houten vloeren mooi blijven.

1. Zet uw houten vloer in de hardwax olie
Zet voor de winter de houten vloer in de Solidfloor Ultimate Hardwax olie (naturel of wit). Hiermee wordt de vloer verzadigd en geeft de vloer een goede beschermlaag. Krassen en vlekken kunnen bovendien weer onzichtbaar worden. De Solidfloor Ultimate Hardwax oliën zijn hiervoor uitermate geschikt.

2. Zorg voor regelmatig onderhoud
Een houten vloer heeft de juiste verzorging en bescherming nodig. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van de vloer. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen. Gebruik een deurmat van goede kwaliteit. Vuil is de voornaamste reden van slijtage op houten vloeren. Door een mat buiten en binnen te leggen, wordt er voorkomen dat vuil en zand krassen gaan vertonen in de oppervlakte van het hout. Onderhoud de houten vloer om de twee weken/maandelijks met bijvoorbeeld Solidfloor zeep (naturel of wit).

3. Hou de luchtvochtigheid in uw kamer op peil
Een goede luchtvochtigheid in de woning is van essentieel belang voor de levensduur van uw houten vloer. De ideale luchtvochtigheid in huis varieert van 50 tot 65 procent. Bij een lagere luchtvochtigheid, veelal in de wintermaanden kan het hout gaan krimpen. Door een goede luchtvochtigheid te hanteren, wordt de levensduur van je houten vloer
aanzienlijk vergroot. De fraai vormgeven luchtbevochtigers van Stadler Form zijn zeer geschikt om de optimale luchtvochtigheid te krijgen én behouden in je woning. De Solidfloor onderhoudsproducten zijn verkrijgbaar bij de Solidfloor dealer. De overige onderhoudsinstructies zijn na te lezen op www.solidfloor.com.

Solidfloor
Solidfloor is al jarenlang een toonaangevend Europees merk met een uitgebreide collectie hoogwaardige houten vloeren en bijpassende accessoires. Met zijn uitgebreide en eigentijdse gamma aan duurzame houten vloeren biedt Solidfloor interieuroplossingen voor elke smaak, stijl en wens. De collecties van Solidfloor lopen uiteen van klassiek tot modern. Houten vloeren van Solidfloor kenmerken zich door een duurzame kwaliteit. Niet voor niets geeft Solidfloor 25 jaar garantie op haar producten. Een actief uitgebreid partnernetwerk verkoopt Solidfloor in meer dan 30 Europese landen.

Meer informatie is te vinden op: www.solidfloor.com en www.stadlerform.ch.

Publicatiedatum: 19 oktober 2011

Reacties