Foto: 271183

De Siemens Q 4.0 silencePower is ongehoord stil

Ssttt... ik stofzuig.

Ssttt... ik stofzuig.

Stofzuigen terwijl anderen slapen. Met de nieuwe Q 4.0 silencePower van Siemens is het nu mogelijk om 's avonds na het werk te stofzuigen zonder de buren of slapende kinderen te storen. Want het geluidsniveau ligt ergens tussen het ruisen van de zee en een geanimeerd gesprek.

 

De nieuwe Q 4.0 silencePower is de stilste Siemens-stofzuiger ooit - en tegelijk ook een van de grondigste. Om deze combinatie te bereiken heeft Siemens een aantal factoren die normaal gesproken storende geluiden veroorzaken aangepast. Het resultaat: activeSound Control van Siemens.

Zo houdt de silencePower het geluid binnen de perken
ActiveSound Control heeft de conventionele constructie van een stofzuiger op drie belangrijke punten verbeterd. Een doordachte luchtgeleiding zorgt voor een rustige luchtstroom van het mondstuk tot aan de luchtuitlaat. Verder is het motorontwerp aangepast. Door geoptimaliseerde uitbalancering en verende lagers is in de motor alles gericht op geluidsarm draaien, waardoor trillingen en schommelingen met succes worden beperkt. Wat er dan nog aan geluid ontstaat, wordt opgenomen door de geluidsisolatie, die bestaat uit diverse lagen akoestisch schuim en geluiddempend materiaal. Het gaat daarbij om een innovatief weefsel van akoestische vezels dat overtollige geluidsgolven absorbeert.

Grote prestaties kunnen ook in stilte worden geleverd
Voor de slang en de aansluitopening geldt: 'hoe groter, hoe beter'. Van beide is de diameter vergroot. Dat vermindert onnodige luchtweerstand en verhoogt de luchtdoorvoer, en daarmee de hoeveelheid stof die kan worden opgenomen. De hoeveelheid lucht die nodig is voor een optimaal schoon resultaat, wordt aangezogen door de motor met bewezen compressortechnologie. De aerodynamische schoepenwielen zorgen voor een optimale stofopname bij een laag stroomverbruik.

Doet niet alleen de oren goed
Het gebruiksgemak van de Q 4.0 is al even weldadig als zijn geluidsarme werking. In de stofzak is ruimte voor vijf liter stof, zodat die minder vaak hoeft te worden vervangen. En dankzij het tien meter lange snoer is het mogelijk om in één keer meerdere kamers te stofzuigen.

Publicatiedatum: 18 augustus 2011

Meer informatie: www.siemens-home.nl

Reacties