Foto: plakvilt-zelfklevend-rond

Beschermen van een vloer

Plakvilt of andere vloerglijders. Deze producten zorgen ervoor dat de vloer in jouw woning beschermd is en er geen krassen of butsen in komen.

Verstandig is om de juiste producten aan te schaffen zodat de kwaliteit wordt gewaarborgd.

Hoe bescherm je een vloer?

De vloer van een woning is voor veel mensen heilig, maar er wordt vaak nogal ondoordacht omgegaan met de meubels en hulpmiddelen om schade aan de vloer te voorkomen. Wat zijn de aandachtspunten bij het schadevrij houden van de vloer in huis en zijn er hulpmiddelen bij het beschermen van de vloer?

Omgang met meubels

Het grootste euvel bij het beschermen van een vloer is de omgeving door bewoners. Even een stoel verplaatsen; over het algemeen wordt deze gewoon verder geduwd en niet opgetild om schade te voorkomen. Daarom is het goed om duidelijk afspraken te maken betreft het verplaatsen van meubels. Wil je iets verplaatsen? Zorg dan altijd dat er iemand in de buurt is om te assisteren anders worden meubels versleept in plaats van opgetild en zal het schade aan de vloer opleveren.

Beschermers van de vloer

Naast de omgang met meubels is het sowieso verstandig om vloerbeschermers te kopen zodat eventuele foute handelingen geen invloed hebben op de staat van de vloer. Zo kan plakvilt bij Vloerglijders.nl een goede uitkomst bieden voor het beschermen van de vloer. Deze zijn gemakkelijk aan te brengen onder stoelpoten en naast het losse vilt is het ook mogelijk om rollen vilt te kopen die je dan kan bevestigen aan bijvoorbeeld tafels, kasten of banken.

Naast plakvilt is het ook mogelijk om meubelwielen onder alle meubels te monteren. Hiermee kan je eenvoudig en schadeloos de kasten, stoelen of banken in de woning verplaatsen. Zorg er dan wel voor dat de meubelwielen op de juiste manier worden gemonteerd, want bij intensief gebruik zal dit zeker nodig zijn.

Kom je vanaf buiten?

Wanneer je van buitenaf komt zullen de schoenen vaak onder zitten met steentjes of andere kleine, maar krassende, materialen. Om schade door deze materialen te voorkomen is het verstandig om een droogloopmat neer te leggen of gewoon een deurmat. Een deurmat is wat klein en daarom nijgen wij al snel richting een droogloopmat. Zo heeft een entreetapijt naast de beschermende waarde ook een toegevoegde waarde op de uitstraling van de entree. Een droogloopmat kan in een woning, maar ook zeker op kantoor worden gebruikt.

Reacties