Foto: 2017/Woca-olie.jpg

Bescherm hout met olie

Houten vloeren, meubels en accessoires geven je huis een warme en natuurlijke uitstraling. De juiste behandeling van het hout is van essentieel belang.

Door de juiste behandeling gaat je hout een leven lang mee! Bij WOCA Nederland zijn ze grote liefhebbers van olie voor de bescherming van hout. Deze behandeling heeft meerdere voordelen, maar het grootste voordeel is wel dat het hout mooier én sterker wordt door onderhoud en daardoor lang mee gaat, zonder te hoeven schuren!

WOCA zet de voordelen van een behandeling met olie voor jou op een rijtje

1. Zoals hierboven genoemd is het grootste voordeel van het oliën van hout dat deze beter wordt door onderhoud. Maar hoe werkt dit dan? De olie trekt in het hout en beschermt van binnenuit. De natuurlijke eigenschappen van het hout worden versterkt waardoor een slijtvast, vocht- en vuilbestendig oppervlak ontstaat. Als er bijvoorbeeld sprake is van slijtage bij een geoliede vloer, kan dit heel eenvoudig (en zelfs plaatselijk!) opgeknapt worden door de vloer te reinigen en opnieuw te oliën. Hier hoeft geen schuurmachine aan te pas te komen. Bovendien is het hout na een oliebehandeling nog meer verzadigd dan voorheen en daardoor nog sterker en beter beschermd. Beschermsystemen óp je hout, zoals bijvoorbeeld lak en hardwax, trekken niet echt ín het hout zoals olie, maar vormen een laag op het hout. Deze lagen slijten door gebruik en onderhoud, waardoor op een gegeven moment kale plekken ontstaan die niet meer plaatselijk bijgewerkt kunnen worden. Oude beschermlagen moeten op een zeker moment volledig afgeschuurd worden voordat een nieuwe basisbehandeling kan worden aangebracht.
2. Een tweede voordeel is dat de onderhoudsproducten samenwerken met de olie in het hout. Geoliede vloeren kunnen bijvoorbeeld eenvoudig worden gereinigd en onderhouden met WOCA Natuurzeep. Deze voedende zeep vormt een extra slijtlaagje op de vloer waar vuil en vocht in opgenomen wordt. Bij iedere dweilbeurt worden oude zeepresten weggenomen en krijgt de vloer een nieuwe slijtlaag. Zo blijft de vloer schoon en wordt de beschermlaag sterker en sterker. Daarbij is de zeep ook nog eens heel eenvoudig in gebruik en toepasbaar op zowel olie- als hardwaxvloeren! Naast Natuurzeep heeft WOCA in de loop der jaren een compleet assortiment producten ontwikkeld waarmee je je geoliede hout een elke keer weer in topconditie kunt brengen.
3. Een ander voordeel van de oliën is dat deze zeer schoon zijn. WOCA loopt al tientallen jaren voorop bij de ontwikkeling van producten die zo schoon mogelijk zijn voor mens, dier en milieu. De allerhoogste kwaliteit is altijd het uitgangspunt en dit mag nooit ten koste gaan van de professionele verwerkers of consumenten die er mee in aanraking komen.
4. Een vierde pluspunt van de olie is dat hij verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Op die manier kun je je vloer kleuren naar je wens. WOCA Diamond Oil is bijvoorbeeld verkrijgbaar in negen kleuren. Een eikenhouten vloer kan door deze kleuren heel eenvoudig de uitstraling krijgen van bijvoorbeeld walnoothout.
5. Het vijfde voordeel komt erg overeen met het vierde voordeel: WOCA biedt verschillende logen en stains waarmee de basiskleur van het hout blijvend verandert. Door deze logen en stains af te werken met (kleur)olie ontstaan oneindig veel nieuwe, individuele kleurmogelijkheden.
6. En - last but not least - een afwerking met WOCA olie is gewoon heel erg mooi, je zult jarenlang genieten van de natuurlijke schoonheid van jouw hout!

Kijk voor meer informatie en het complete assortiment op www.woca.nl.

Meer van WOCA
Reacties