Nieuwe vloer? Bescherm hem op de juiste manier!

Heb jij een nieuwe vloer in je woonkamer, keuken of slaapkamer? Leuk! Een nieuwe vloer geeft een hele nieuwe sfeer aan een ruimte.

09 Maart 2021

Wat voor vloer je ook hebt, je bent er vast en zeker erg trots op. Toch wordt er op een vloer geleefd en daarom is het beschermen van een vloer van belang als je deze in mooie conditie wilt houden. Zo zorgt het schuiven van meubels en stoelen wellicht voor krassen. Maar gelukkig hoeft het niet duur te zijn om je vloer hiervoor te beschermen. Ga voor vloerglijders zoals stoelpoot viltjes of meubelwielen, om je vloer te beschermen.

Bureaustoelwielen voor het beschermen van je vloer

Nu thuiswerken de standaard is, schuiven we allemaal iets meer met onze (bureau)stoel dan normaal. Door wielen onder je stoel te bevestigen kun je makkelijker bewegen. Maar dit is lang niet het enige voordeel van bureaustoelwielen. Ze zorgen er namelijk ook voor dat je je vloer beschermt tegen krassen. Daarnaast zal het wieltje zorgen voor geluidsdemping bij het aanschuiven van je stoelen.

Vervangbare glijders van vilt

Wanneer je een gladde vloer hebt, zoals hout of laminaat, kun je ook kiezen voor vilt. Dit is een goedkopere oplossing, maar werkt net zo goed. Vilt kun je makkelijk onder de poten van je stoel bevestigen. Doordat ze het schuiven van je stoelen soepel laten verlopen, zal er geen beschadiging plaatsvinden. De viltjes stoelen worden meestal met een plakrandje aan de onderzijde van een stoelpoot geplakt. Dit kun je heel makkelijk zelf doen. Wel is het belangrijk dat je ze na verloop van tijd vervangt. Wanneer je dit niet op tijd doet, blijf je met de stoelen schuiven en ontstaan er alsnog krassen op de vloer.

Plakvilt is heel makkelijk zelf op maat te knippen, maar je kunt ze ook in de maat van jouw stoelpoot of meubelpoot kopen. Daarnaast kun je kiezen uit stoelvilt in verschillende diktes. Hierbij bepaalt de dikte de hoeveelheid bescherming; hoe dikker hoe beter. 

Er zijn verschillende manieren om jouw nieuwe vloer te beschermen tegen het aanschuiven van stoelen en het verschuiven van je meubels. Kies voor de juiste vloerglijders voor jouw meubels! 

Reacties