Kärcher valt in de prijzen

Wie wint de iF DESIGN AWARD?

08 April 2019

Al 66 jaar lang wordt de iF DESIGN AWARD wereldwijd erkend als een van de belangrijkste designprijzen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het oudste, onafhankelijke designinstituut ter wereld, en dat in verschillende disciplines: product, verpakking, communicatie en serviceontwerp/UX, architectuur en interieurontwerp, en professioneel concept. Dit jaar vielen de nieuwe mobiele reiniger KHB 5 Battery en de Floor Cleaner FC 3 Cordless van Kärcher in de prijzen.

6.375 inzendingen

Voor ontwerpers en producenten is het telkens reikhalzend uitkijken naar wie een prestigieuze iF DESIGN AWARD in de wacht sleept. Dit jaar boog een panel van 67 design-experts zich over 6.375 inzendingen uit 52 landen. De KHB 5 Battery won in de categorie ‘Garden’, de Floor Cleaner FC 3 Cordless haalde het in de categorie ‘Household/Tableware’.

KHB 5 Battery

De Kärcher accu-middendrukreiniger KHB 5 Battery, met 18 V li-ion accu, is flexibel en snel gebruiksklaar. Het handheld apparaat is ideaal voor de snelle, tussentijdse reiniging van bijvoorbeeld tuinmeubelen, tuingereedschap, fietsen, kliko’s en andere toepassingen rondom het huis.
Het in de accu geïntegreerde LCD-display geeft informatie over het actuele laadniveau, de resterende looptijd en de resterende laadtijd.

FC 3 Cordless

De Floor Cleaner FC 3 Cordless is een innovatief alternatief voor de emmer en dweil. Dankzij de zelfreinigingsfunctie kan je doorlopend de vloer wissen met schoon water. De roterende microvezel rollers worden immers continu met schoon water bevochtigd terwijl het opgenomen vuil wordt afgevoerd naar de vuilwatertank, in plaats van verder te worden verspreid over de vloer. Dat leidt tot een schoner resultaat met minder waterverspilling.

Dankzij het slanke ontwerp past de FC 3 Cordless ook perfect onder meubels en neemt hij weinig bergruimte in beslag. Met het flexibele scharnier worden ook hoeken en randen moeiteloos schoon. De vloer is al na zo’n 2 minuten droog, wat de FC 3 Cordless geschikt maakt voor alle harde vloeren, inclusief parket, laminaat, steen en kunststof. De krachtige li-ion accu, tot slot, zorgt voor maximale bewegingsvrijheid.

De prijzen werden officieel uitgereikt op 15 maart in München. Alle winnende inzendingen worden gepresenteerd in de iF WORLD DESIGN GUIDE, gepubliceerd in de iF design-app en tentoongesteld op het iF.

Meer weten kijk dan even hier!

 

Reacties