Foto: cm209491-edit

Vloerisolatie: een investering in besparing, comfort en woningwaarde

Het isoleren van de vloer is een slimme investering voor je woning.

Adine 01 April 2023

Het zorgt namelijk niet alleen voor een comfortabelere leefomgeving, maar ook voor een aanzienlijke besparing op je energierekening en een verhoging van de woningwaarde. In deze blog bespreken we de kosten van vloerisolatie, subsidiemogelijkheden, energiebesparing, woningwaarde en comfort.

Kosten vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de vloer en de gekozen isolatiematerialen. Over het algemeen ligt de prijs tussen de €25 en €35 per vierkante meter, inclusief arbeidskosten en materiaalkosten. Het is een investering, maar deze verdien je vaak binnen een paar jaar terug dankzij de besparing op je energierekening.

Subsidie vloerisolatie

Om woningeigenaren te stimuleren om te investeren in isolatie, zijn er verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar. Zo is er de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), die sinds 2021 ook geldt voor isolatie van de vloer. Ook zijn er lokale subsidies en regelingen beschikbaar. Het loont dus zeker om te onderzoeken welke subsidies er voor jouw situatie beschikbaar zijn.

Besparen op energie

Door het isoleren van de vloer gaat er minder warmte verloren via de vloer. Hierdoor hoef je minder te stoken om de woning op temperatuur te houden, wat een flinke besparing op de energierekening oplevert. Gemiddeld kan de besparing oplopen tot honderden euro's per jaar, afhankelijk van de grootte van de vloer en de mate van isolatie. Zorg er wel voor dat je de isolatiewerkzaamheden altijd laat uitvoeren door gecertificeerde vaklieden. Bijvoorbeeld isolatiebedrijven die zijn aangesloten bij het Isolatiegilde.

Woningwaarde

Een goed geïsoleerde woning heeft een hogere woningwaarde. Potentiële kopers zijn bereid meer te betalen voor een woning die energiezuinig is en waarbij de energierekening lager uitvalt. Daarnaast draagt vloerisolatie ook bij aan het verminderen van vochtproblemen en schimmel in huis, wat de waarde van de woning ook ten goede komt.

Comfort

Vloerisolatie zorgt voor een aangename temperatuur in huis en voorkomt tocht en koude voeten. Ook wordt geluid van onder andere de buren en verkeer op straat gedempt, waardoor je meer rust en privacy ervaart.

Conclusie

Kortom, het isoleren van de vloer is een slimme investering in besparing, comfort en woningwaarde. De kosten zijn weliswaar een investering, maar door de besparing op de energierekening en de verhoging van de woningwaarde verdien je deze investering binnen enkele jaren terug. Bovendien zijn er subsidies beschikbaar om de investering nog aantrekkelijker te maken. Wacht dus niet langer, doe de isolatiecheck op Alpine-isolatie.nl en ontdek wat jíj per maand kunt besparen met vloerisolatie.

Reacties
Anderen bekeken ook