Foto: /269006.jpeg

Ege carpets presenteert vloeren gekleed in lagen mode

Het is een eenvoudige formule: Verschillende lagen van patronen en kleuren combineren om een uniek vloerontwerp te creëren.

Het is een eenvoudige formule: Verschillende lagen van patronen en kleuren combineren om een uniek vloerontwerp te creëren.

Het is een eenvoudige formule: Verschillende lagen van patronen en kleuren combineren om een uniek vloerontwerp te creëren. Geïnspireerd door de wereld van folkloristische mode, presenteert de Deense tapijtenfabrikant ege carpets een nieuw en innovatief tapijtconcept: Floorfashion by Muurbloem. De collectie is tot stand gekomen door nauwe samenwerking met het bekroonde Nederlandse ontwerpbureau Muurbloem Design Studio.

Ons doel was om een nieuwe benadering te vinden voor tapijtontwerp. Elk ontwerp bestaat uit vier lagen die gecombineerd en op elkaar kunnen worden gelegd op de manier waarop de klant dat wil. Afhankelijk van de gekozen lagen en kleuren kan de interieurontwerper, architect of designer het karakter van het tapijt veranderen, verklaart art director Gonnette Smits van de Muurbloem Design Studio, die een van de bedenkers is van het nieuwe tapijtconcept.

Uniek tapijtdesign met folkloristische elementen

Tijdens reizen worden wij beïnvloed door mode-elementen en als we in een andere culturele omgeving komen, voegen we ons daarnaar en trekken we nieuwe lagen aan. Het creatieve proces van het creëren van de collectie begon met het in kaart brengen van de wereld, op zoek naar speciale details en culturele diversiteiten tussen continenten en landen. We ontdekten dat elke cultuur uit complexe en unieke lagen bestaat. In de modewereld is het gebruik van lagen een welbekend fenomeen, en wij willen dit fenomeen graag introduceren in tapijtontwerp, aldus Gonnette Smits.
De ontwerpers van Muurbloem hebben inspiratie geput uit elementen van lokale, folkloristische kleding uit de hele wereld. Binnen de mode leggen lagen van onze kleren verborgen details van onze identiteit bloot. Zoals mode een persoon kleedt, kleedt Floorfashion het interieur.

Imponerende vloermode

Achter iedere laag zitten nieuwe betekenissen en expressies verborgen die, wanneer gecombineerd, tot een imponerende vloermode transformeren. De vier lagen verschillen van elkaar wat betreft motief, kleuren en proporties, vertelt Gonnette Smits.

Ze legt uit dat de 12 tapijtontwerpen in de collectie een groot aantal patronen bieden die een prachtige en in het oog springende expressie toevoegen aan het interieur.

Traditie van samenwerking met wereldvermaarde ontwerpers

Sinds de jaren '50 werkt de Deense tapijtenfabrikant vaak samen met zowel onbekende als internationaal gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers. Er werd onder andere al samengewerkt met Robert Jacobsen, Conran & Partners, Jean Paul Gaultier, Christian Lacroix en Marco Piva.

ege carpets heeft een lange traditie om de traditionele tapijtproductie uit te dagen via kunst. Elke nieuwe artistieke samenwerking geeft onze organisatie waardevolle visies en ideeën. Het is een gezonde provocatie die ons dwingt nieuwe wegen te bewandelen, vertelt Svend Aage Faerch Nielsen, CEO van ege carpets.

Lees meer over ege carpets op www.egecarpet.com

Lees meer over Muurbloem ontwerpstudio op www.muurbloem.com

Reacties