Foto: /272273.jpeg

Bouw een interieur met kleur

Met DESSO Asteranne 50 ben je zelf de binnenhuisarchitect!

Met DESSO Asteranne 50 ben je zelf de binnenhuisarchitect!

Kleur is terug van weggeweest! We zien niet alleen opvallende kleuren op de catwalk, maar ook in nieuwe interieurcollecties. Tapijtcollectie Asteranne 50 van DESSO is daar – met 50 verschillende tinten - een goed voorbeeld van.

 

De kunst van kleur
Met een opvallende kleur veranderen we eenvoudig de sfeer in huis. Daarnaast is de psychologische werking van kleuren een feit: rood zorgt voor een energieke en blauw voor een rustige ambiance. Niet voor niets zien we veel (licht) blauw in slaapkamers! De werking van kleur heeft niet alleen betrekking op het gemoed, maar ook op een ruimte. Vele kunstenaars waagden zich in de loop der jaren aan diverse kleurtheorieën. Door bijvoorbeeld Bauhaus en Nederlandse De Stijl kunstenaars werd de werking van kleur op de ruimte grondig onderzocht. Zo paste Wassily Kandisky (Bauhaus) kleuren in het interieur vlak voor vlak toe, overeenstemmend met de architectuur.* De ruimtelijke toepassing en psychologische werking van kleur inspireerde DESSO tot de ontwikkeling van Asteranne 50: een rijke, warme tapijtcollectie met een scala van 50 kleuren.

Bouwen met kleur
Voor elke ruimte en sfeer biedt Asteranne 50 een passende kleur tapijt. Met de keuze uit 50 kleuren is er voor elk individueel interieurontwerp een toepassing mogelijk. De kleuren refereren naar materialen uit de moderne architectuur met tinten als Beton, Glas, Hout en Metaal. Kleuren als rood of donkerpaars geven een ruimte energie en warmte. Naturellen, greige- en grijstinten versterken de natuurlijke uitstraling van het hedendaagse interieur. Op elke gewenste sfeer, stijl en ruimte kan ingespeeld worden! Niet alleen qua kleur maar ook qua omvang zijn er verschillende uitvoeringen mogelijk. Dit zachte tapijt met gesneden pool kan tot 5 meter als kamerbreed tapijt worden gelegd, of als vloerkleed met diverse afwerkingen op maat worden geleverd. Zo kan er óók op de omvang van een ruimte worden ingespeeld!

DESSO Asteranne 50 biedt de bouwstenen voor een modern en kleurrijk interieur!

Publicatiedatum: 15 september 2011

Meer informatie: www.desso.nl

Reacties