Foto: tapijttegels-gebruikt-re-use

Begaan om het milieu?

Leg een duurzame vloer met tapijttegels die re-use zijn.

Ben je op zoek naar een duurzame en betaalbare vloer? Dan ben je op de juiste pagina beland, want in dit blog vertellen we je alles over hoe je tapijttegels met een kleine weeffout tijdens het productieproces kunt gebruiken als duurzame vloer, en zelfs meermaals kunt hergebruiken!

Goedkoop en duurzaam

Tapijttegels kunnen dankzij hun duurzaamheid voor heel wat doeleinden gebruikt worden. De meerlagige structuur van tapijttegels is ontworpen om delaminatie en vervorming te voorkomen. Sommige tapijttegels komen met een reeks kussenruggen om de impact van voetverkeer op te vangen en de levensduur van de tapijttegels te verlengen. Premium tapijttegels kunnen ook vlekbestendige en antimicrobiële eigenschappen bezitten. In combinatie met de vochtafvoerende eigenschappen van bepaalde soorten gedempte ruggen, kunnen tapijttegels de kans op schimmel- en luchtkwaliteitsproblemen aanzienlijk verminderen. Tapijttegels die re-use zijn, missen al deze eigenschappen niet. Ze hebben enkele een bijna niet op te merken weeffout, waardoor ze uit productie zijn genomen. Ze kunnen dus gebruikt worden in om het even welke ruimte van je bedrijf en woning, op zolder en zelfs in je schuur.

Tapijttegels kunnen eenvoudig vervangen worden

In de meeste gebouwen en woningen ontvangt 20% van het tapijtoppervlak het grootste deel van het voetverkeer op. Dit zorgt voor een ongelijke verdeling van slijtage, scheuren en vlekken. Maar ook herbruikbare tapijttegels kunnen snel en gemakkelijk gereinigd worden. Zelfs al liepen ze in het productieproces een bijna onzichtbare weeffout op, dit wil niet zeggen dat ze niet bestand zijn tegen stofzuigen of een grondige reiniging. Als de tegel beschadigd is of de vlekken niet verwijderd kunnen worden, heb je het voordeel om de beschadigde tegels te vervangen door tegels in je reserve-voorraad. Omdat ze voor een fractie van de oorspronkelijke prijs aangekocht kunnen worden, kun je beter een grote voorraad aanleggen. Voornamelijk omdat het ontwerp dat je kiest uit productie werd genomen en nadien niet meer verkrijgbaar is.

Tapijttegels die re-use zijn zorgen voor een ongeëvenaarde ontwerpflexibiliteit

Naast het goedkope prijskaartje en een enorm scala aan kleuren en patronen, kan je met herbruikbare tapijttegels verschillende ontwerpesthetieken creëren door tegels in verschillende patronen te leggen en opnieuw te plaatsen. Met de prijs hoef je immers geen rekening te houden. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je gemakkelijk een oud tapijt nieuw leven kunt inblazen. Wanneer een nieuw ontwerp gewenst is, door beschadiging of slijtage, is het niet nodig om het hele tapijt te schrapen. In plaats daarvan kun je individuele tegels strategisch vervangen door nieuwe accenten uit je voorraad. Bijvoorbeeld door felle kleuren of gedurfde patronen toe te voegen aan een bestaand ontwerp om het uiterlijk van je tapijt volledig te vernieuwen. Door slechts 5 tot 15% van de bestaande tapijttegels te vervangen, is het mogelijk om nieuwe ontwerpen te realiseren.

Hergebruik je tapijttegels

De combinatie van eenvoudig onderhoud en een ongeëvenaarde ontwerpflexibiliteit betekent dat tapijttegels met of zonder weeffout tijdens hun levensduur vaak meerdere keren kunnen worden hergebruikt. Na meerdere jaren gebruik in je kantoor, is het mogelijk om je tegels te hergebruiken in een pauzeruimte of vergaderruimte. Of de gebruikte tapijttegels van je woonkamer op zolder of in je schuur. Naast het feit dat je ervoor zorgt dat tapijttegels die re-use zijn niet weggegooid moeten worden, houd je ook enorme hoeveelheden tapijt weg van stortplaatsen. Op die manier worden tapijttegels op de meest efficiënte manier gerecycled - wat zowel jou als het milieu ten goede komt.

 

Reacties