3 tips om de juiste PVC vloer te kiezen

Ziet de vakantie er dit jaar voor jou anders uit dan dat je gewend bent? Veel mensen blijven thuis en beginnen met klussen aan hun huis.

17 Juli 2020

Dat is zeker een goede manier om je vakantiegeld te besteden, want investeren in je huis is altijd goed! En waarom dan niet investeren in een nieuwe PVC vloer, eventueel met vloerverwarming? Dan ben je gelijk klaar voor de winter. We geven je hier 3 tips om de juiste PVC vloer te kiezen.

Tip 1 – Laat je inspireren en adviseren!

De belangrijkste vraag bij het kiezen van een PVC vloer is natuurlijk; hoe ziet het eruit als de vloer en het interieur compleet zijn? Een voorbeeld zegt natuurlijk veel meer dan wat woorden. Zoek inspiratie, kijk op Pinterest, maak een moodboard en kom daarmee naar de winkel. Daar kunnen ze je zeker weten helpen met het kiezen van de juiste PVC vloer. Overigens helpen ze je niet alleen jouw favoriete kleur te kiezen, ze geven je ook advies over de beste PVC vloer, want ook dat is belangrijk om te weten. Van visgraat tot zwarte tegels, alle soorten zijn mogelijk.

Tip 2 – Kies de juiste vloer voor jouw situatie!

Elk huis is anders, elk gezin is anders en elke kamer is anders. Iedereen heeft dezelfde wens, een fijne vloer voor zijn of haar situatie. Wil je een kidsproof PVC vloer zonder weekmakers? Of liever een PVC vloer die geschikt is voor vloerverwarming? Of liever gewoon allebei? Dat is zéker mogelijk. Alle PVC vloeren in Nederland zijn namelijk gemaakt volgens de strengste normen en daarmee veilig voor mens en dier. Op die manier kies je sowieso de juiste vloer. Maak je overigens niet druk over het egaliseren van de ondervloer, veel PVC vloeren hebben een geïntegreerde ondervloer die dat voor je doet. Ideaal en scheelt daardoor veel tijd en dus kosten! In de winkel weten ze alles te vertellen over de verschillende soorten PVC vloeren, dus je vindt altijd een vloer die past bij jouw situatie.

Tip 3 – Laat je vloer door een expert leggen!

Niets zo vervelend als een vloer die na een paar weken gaat kieren of bol staan. Dit voorkom je door je vloer bij een bedrijf te bestellen en laten leggen dat er echt in gespecialiseerd is. Deze vakmannen hebben hier speciale opleidingen voor gedaan en weten wat zet doen. Goedkoop is dit geval echt duurkoop. PVC vloeren gaan enorm lang mee, als je ze wel op de juiste manier laat leggen. Houd dat dus goed in je achterhoofd.

Genoeg tips? Neem je moodboard mee naar de winkel en laat je inspireren en adviseren. Geheid dat jij straks jarenlang plezier hebt van je nieuwe PVC vloer.