Foto: 2017/Leonie-Anholts-designer-Forbo-Flooring.jpg

Jong Hollands designtalent van Forbo stelt zich voor

Leonie Anholts is sinds twee jaar als designer vinyl werkzaam bij Forbo Flooring.

Ze ontwierp onder andere de nieuwe Sphera collectie die onlangs op de markt kwam, en die van scratch af ontwikkeld werd en geproduceerd wordt in de ultramoderne nieuwe ‘zero-waste’ fabriek van Forbo Flooring in Coevorden. Sphera is een collectie homogeen (of eenlaags) vinyl van Forbo Flooring. Dit zijn extra sterke vinylvloeren met een lage indrukgevoeligheid (zware dingen zoals een kast laten dus geen deuk achter in de vloer, red.). Hieronder stelt Leonie zich even voor.

'In 2014 ben ik afgestudeerd als allround stylist aan de Academie Artemis (stylingopleiding op het gebied van interieur, mode, media en food, red.) in Amsterdam waar ik me heb gespecialiseerd in het visualiseren van trends, trend-forecasting en conceptontwikkeling voor de praktijk. Tijdens mijn opleiding heb ik een voorliefde voor interieur ontwikkeld. 

Na mijn studie heb ik eerst een tijdje als freelancer gewerkt (fotograaf en grafisch vormgever). Daarnaast hield ik me bezig met het ontwerpen van sieraden. Waar ik in deze periode behoefte aan kreeg, was het gezamenlijk werken in een team. Een groep mensen waarin iedereen samenwerkt en met zijn eigen expertise een project naar een hoger niveau trekt. Dat vond ik in mijn baan bij Forbo.

Dat de wereld soms klein is, blijkt wel uit het volgende: toen ik naar aanleiding van mijn sollicitatie bij Forbo was, herkende Dorothé Kessels (hoofd design vinyl bij Forbo, red.) en ik elkaar meteen. Tijdens mijn eindexamenpresentatie in Amsterdam, beoordeelde Dorothé als één van de gecommitteerden namelijk mijn werk. Nu werken we samen in hetzelfde team en leer ik veel van al haar kennis en ervaring over producten, de markt, collecties, hoe deze opgebouwd worden en hoe je een goede balans creëert.

Toen ik in dit project in stapte, was alles nieuw voor mij, maar eigenlijk gold dat voor iedereen. Toch was er al heel veel kennis in huis. Mijn collega’s waren behulpzaam en bereid hun kennis met mij te delen, zodat ik al heel snel kon gaan meedenken. Ik kan me oprecht geen fijner team wensen. Voor Sphera waren we veel in het buitenland. Op dat soort momenten is het heel fijn dat het privé ook zo goed klikt.'

Meer van Forbo Flooring Systems
Reacties