Foto: 2018/Orac_image001.jpg

Zoek jij de perfecte plint om je interieur die finishing touch te geven?

Door de waterbestendige eigenschappen zijn de Orac® Decor profielen perfect voor installatie in een badkamer.

Zoek jij de perfecte plint om je interieur die finishing touch te geven? Een stijlvol exemplaar dat ontsierende kabels discreet verbergt?

Of overzetplinten om oude plinten snel te camoufleren? Bij Orac Decor® weten we als geen ander wat de juiste plinten voor jouw interieur

kunnen betekenen.

Een plint is een elegante verbinding tussen de vloer en de muur. Maar plinten zijn nog zó veel meer. Ze geven karakter aan je interieur,

kunnen ruimtes optisch hoger laten lijken, ze zijn handig om een slordige naad tussen vloer en muur weg te werken … Kortom, ze zijn

onmisbaar in elke ruimte! Benieuwd wat je nog met plinten kan doen?

Van design plinten tot budgetvriendelijke oplossingen: Orac Decor® biedt je een plint in elk model, elk formaat én voor elke stijl. Strak, landelijk,

groot, klein, opvallend of net discreet. Alle plinten zijn gemaakt in stevig Duropolymer® – een geëxtrudeerde en impactbestendige polystyreenmix

van hoge densiteit. Dat materiaal is schok- en waterbestendig en uiterst licht.

Zes voordelen van Orac Decor® plinten


1. Ze beschermen


Duropolymer® is een heel stevig en kwaliteitsvol materiaal dat tegen een stootje kan. De plinten van Orac Decor® beschermen je muur tegen de stoten van een stofzuiger, dweil of het speelgoed van je onstuimige kinderen. Uiterst schokbestendig!

 2. Ze zijn waterbestendig

De plinten in Duropolymer® kan je in elke ruimte gebruiken, ook in de vochtige badkamer. Het materiaal mag nat worden – dweilen is dus geen probleem. Duropolymer® is waterbestendig. Gebruik bij installatie onze DecoFix Hydro lijm en een waterafstotende verf voor het beste resultaat.

 

3. Ze verbergen …


Ontsierende kabels, slordig afgewerkt pleisterwerk, een spleet tussen vloer en muur of een onregelmatige vloernaad, bijvoorbeeld bij houten vloeren die nog wat uitzetten na plaatsing. Orac Decor® plinten zijn een stijlvolle oplossing om die kleine ‘foutjes’ in je interieur te camoufleren.

 4. Ze zijn in een wip geplaatst

 

Laat je boormachine maar op zolder liggen. Een kunststof plint van Orac Decor® kan je makkelijk plaatsen met lijm. Ze is licht en toch heel stevig. Gebruik onze DecoFix lijm, dan geniet je van de Orac Decor® installatiegarantie. Dankzij de geïntegreerde lijmgroeven in de plint (V-Fix) breng je de lijm snel en eenvoudig aan. Klaar in een wip!

5. Ze zijn je beste vriend bij renovaties

 

Viel je voor de charmes van een oude woning? En knap je zo’n huis met kromme muren en allerlei hoekjes en kantjes op? De ORAC Flex profielen zijn perfect bij gebogen, kromme muren. De stijlvolle Orac Decor® overzetplint verbergt een moeilijk te verwijderen plint of beschadigd exemplaar. Oneffenheden of naden? Plint of wandlijst erover… en klaar!

6. Ze zijn meteen overschilderbaar


Orac Decor® gaf elke plint al een witte primerlaag. Zo hoef jij enkel nog een kleurtje te kiezen en de plinten in een afwerklaag naar jouw smaak te schilderen. Handig!

 

Plinten … zo gebruik je ze slim in je interieur!


1. Verhoog je ruimte optisch

 

door plinten in dezelfde tint als je muur te schilderen en door te kiezen voor hogere plinten. Wil je de architectuur van je ruimte extra benadrukken? Dan kan je kiezen voor plinten, lambrisering of sierlijsten in een contrasterende tint.

2. Integreer indirecte ledverlichting in je plint.

Niks zo belangrijk als licht in je interieur. De zachte gloed van indirecte verlichting op een vloer, muur of plafond geeft instant sfeer aan je interieur.

3. Kies slimme, multifunctionele oplossingen.

 

Een plint die moeiteloos overgaat in een deuromlijsting, een plint die onsierende kabels verbergt, een plint die tegelijk verlichting biedt, …

Plinten zijn bij Orac Decor® veel meer dan decoratie. We bieden je graag veelzijdige én stijlvolle oplossingen op maat.

4. Flexibele plinten = nog meer mogelijkheden!

Orac Decor Skirting Flex

 

Orac Decor® heeft ook een aanbod van flexibele, buigzame profielen: ORAC Flex. De ideale oplossing voor gebogen wanden en vloeren en voor creatieve toepassingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van cirkels of sierlijke lijnen op je muur of plafond?

 

 

Reacties