Kroonlijsten: de trigger voor een ruimtelijk gevoel

Met kroonlijsten van Orac Decor® accentueer je je de overgang van de muur naar het plafond en kun je uiteenlopende visuele effecten creëren.

24 November 2018

De optische mogelijkheden van de creaties van Orac Decor® zijn eindeloos, net als hun meerwaarde. Met kroonlijsten, plinten en indirecte verlichting kun je heel eenvoudig elke ruimte optisch vergroten. Vanzelfsprekend zetten we dat graag in de verf en geven je tips hoe je je interieur groter kan laten lijken. Waar leven tenslotte vooral ook ‘beleven’ is.

Met kroonlijsten accentueer je de overgang van de muur naar het plafond en kun je uiteenlopende visuele effecten creëren. Installeer je de kroonlijst met als grootste raakvlak het plafond, dan lijkt deze breder te zijn. Gebruik je de kroonlijst eerder als border, met de muur als grootste raakvlak, dan duwje het plafond optisch omhoog waardoor de ruimte veel hoger lijkt.

Indirecte verlichting, een ware beleving

Indirecte verlichting is vandaag zowel functioneel als essentieel om je woon- en werkruimte tot een belevingsruimte om te toveren. De juiste verlichting laat je ruimte groter lijken. Door de weerkaatsing van het licht wordt bovendien een stijlvol en rustgevend effect gecreëerd. En dit zowel door het plafond als de muren of vloeren te belichten. Je kunt de verlichtingsprofielen accentueren door hen te schilderen en zo de architectuur extra te benadrukken. Of je schildert ze in dezelfde kleur als de muur, het plafond of de vloer, zodat de indirecte verlichting één egaal geheel vormt met de ruimte.

Skirting boards: Essential to your visual experience too

Plinten zijn essentieel in elke woonruimte. Ze bedekken de vaak slordig afgewerkte naad tussen de vloer en de muur, beschermen de onderkant van de muur tegen beschadigingen en zijn de ideale oplossing om ontsierende kabels achter te verbergen. Maar plinten verhogen vooral ook de esthetische waarde van je muren en je interieur. Schilder je de plinten in dezelfde kleur als de muur, dan zorgen ze voor een zeer vlotte overgang waardoor de muur optisch hoger zal lijken. Schilder je de plinten in een accentkleur, dan bekom je het tegenovergestelde effect.

Plinten zijn essentieel in elke woonruimte. Ze bedekken de vaak slordig afgewerkte naad tussen de vloer en de muur, beschermen de onderkant van de muur tegen beschadigingen en zijn de ideale oplossing om ontsierende kabels achter te verbergen. Maar plinten verhogen vooral ook de esthetische waarde van je muren en je interieur. Schilder je de plinten in dezelfde kleur als de muur, dan zorgen ze voor een zeer vlotte overgang waardoor de muur optisch hoger zal lijken. Schilder je de plinten in een accentkleur, dan krijg je het tegenovergestelde effect.

Meer voorbeelden zien? www.oracdecor.com 

Reacties