Lamelparket van Uipkes

Gelaagde vloeren van de beste duurzame materialen

Uipkes vloeren: lamelparket

Wij leveren diverse soorten lamelparket, maar voornamelijk eiken lamelparket. Dit is een gelaagde vloer leverbaar met verschillende toplagen en geschikt voor op vloerverwarming. Je kunt aan de bovenzijde niet zien of het een massieve vloer of lamelparket betreft. De toplaag komt uit dezelfde boom en wordt duurzaam gezaagd, gedroogd en geschaafd in een houtverwerkend bedrijf in Nederland, zodat wij jou altijd eiken lamelparket van de beste kwaliteit kunnen leveren in één van onze prachtige kleurafwerkingen.

Lamelparket

Lamelparket is een verzamelnaam voor houten vloeren die zijn samengesteld uit meerdere lagen. De toplaag, ook wel zichtzijde of slijtlaag genoemd, bestaat uit massief hout. De basislaag of onderzijde kan worden gemaakt van een kruislings verlijmd multiplex.

De gelaagde vloer van Uipkes wordt naast lamelparket, ook wel duoplank of multiplank parket genoemd en bestaat uit 2 lagen: een massief houten toplaag van 3, 4 of 6mm. De basislaag of onderzijde wordt gemaakt van een kruislings watervast verlijmde Berkenmultiplex. De lagen worden watervast met elkaar verlijmd en onder grote druk samengeperst tot een geheel.

Meer informatie

Voor meer informatie over de lamelparket vloeren van Uipkes bezoek ook eens onze website en/of volg ons op Instagram