string(1) "p"

Houten vloer in uw woning? Geen slechte keus!

Bekijk hier de voordelen waarom je een houten vloer zou moeten aanschaffen en de keuze uit de soorten en patronen.

Houten vloeren zijn zeer gewild en dat is niet zomaar: een houten vloer geeft een "natuurlijk" karakter aan je woning - ze zijn bijzonder doordat elke plank anders is.
Bij laminaat-en PVC vloeren zal je vaak dezelfde plank zien liggen, waardoor het niet natuurlijk oogt. Dit komt omdat er vanaf de fabriek een x aantal variaties worden geproduceerd. Bij goedkopere PVC- en laminaatvloeren zijn er zelfs zo weinig variaties dat de vloer heel "nep" oogt.

Populaire legmethodes

Op dit moment worden er door parketspecialisten veelal brede visgraat houten vloeren gelegd, het geeft je woning een luxe en warme uitstraling. Ook de Hongaarse punt is een nieuwe opkomende trend (ook wel het broertje van de visgraat genoemd).

Kleuren en afwerkingen naar keuze

Je kunt met een houten vloeren vele kanten op qua kleuren en afwerkingen. Een vloer is naar eigen keuze af te werken door een vakspecialist.  Wees zeker niet bang om vragen te stellen een vloer koop je niet vaak in je leven, je wilt zeker niet nalatig zijn!

Kleur zat? Geef een nieuwe kleur!

Mocht je toch ineens een andere kleur willen, dan kun je je houten vloer weer laten schuren door de specialist en deze weer naar keuze afwerken - dit is dan naar mijn mening ook het allergrootste voordeel van een houten vloer. Een houten vloer is bij de aanschaf wat duurder, maar ze gaan vaak heel wat jaren mee (ook de toplaag speelt hier een belangrijke rol bij).

Meer informatie? Bekijk de website van Parketmeester