Foto: Houten-vloer-en-vloerverwarming-Ja-dat-kan

Houten vloer én vloerverwarming? Ja, dat kan!

Je wilt graag een houten vloer. Je hebt al een paar prachtige houtsoorten met mooie legpatronen gespot.

Met dat in je hoofd ga je naar aannemer. En die zegt: “Heeft u vloerverwarming? Nee, dan kan daar geen houten vloer op!” “Oh”, stamel je teleurgesteld … Laat je niets wijsmaken! Hout en parket kan juist heel goed op vloerverwarming!

Parketvloeren zijn perfect te combineren met alle soorten van vloerverwarming en vloerkoeling! Hout houdt warmte langer vast. Lekker comfortabel en geen koude voeten als de thermostaat uit is. De keuze in houtsoorten en parketsoorten met geschikte warmteweerstand (Rc-waarde <0,13 [m²K/W]) is enorm.

Duurzaam en natuurlijk

Bomen nemen CO2 uit de lucht op en geven zuurstof terug. In 1 m3 hout wordt 1 ton CO2 opgeslagen. Dat blijft in het hout totdat het verbrandt of vergaat. En dat verbranden is niet nodig, want een houten vloer gaat een leven lang mee. Alleen daarom al is een houten vloer of parket een uitstekende én milieubewuste keuze.

Kies bewust én voor comfort. Kies een echt houten parketvloer in combinatie met vloerverwarming

De branche zag vol verbazing de groei van het aantal misverstanden over hout en parket in combinatie met vloerverwarming. En die misverstanden willen we de wereld uit helpen.

Een groot aantal producenten en leveranciers van vloerverwarming, parketvloeren en lijmen & kitten besloot om branche-breed samen te werken. Met als doel om de markt en consumenten te informeren over de duurzame match van houten parket en vloerverwarming.

Wil jij meer informatie? Ga naar vloerverwarmingenparket.nl

Meer van Stichting Promotie Houten Vloeren
Reacties