Eiken vloeren

Eiken vloeren zijn bij Uipkes Vloeren beschikbaar in de vorm van massief houten vloerdelen en lamelparket en kunnen op diverse manieren worden afgewerkt.

Eikenhout

Eikenhout is in Nederland de meest populaire houtsoort voor een houten vloer vanwege het natuurlijke en tijdloze karakter, de sterkte en hardheid van eikenhout en de vele mogelijkheden om eiken vloerdelen af te werken. Eiken vloeren laten zich uitstekend combineren met uiteenlopende interieurinrichtingen en diverse typen woningen.

Alle duurzame houten vloeren van Uipkes worden in Nederland gemaakt in de kleur, vorm en breedte die jij mooi vindt, waardoor je nooit beperkt bent in de mogelijkheden! De vloerdelen zijn ook als visgraatvloer verkrijgbaar in diverse maten en kleurafwerkingen. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van verschillende kleuren. Heb je speciale wensen voor kleuren of de afwerking van je eiken vloer? Voor vragen kun je altijd contact opnemen met Uipkes.

Voordelen eikenhout

Houten planken kun je maken van vele houtsoorten. Toch kiezen veel mensen voor een eiken vloer vanwege de vele voordelen.

Waarom is eikenhout een populaire houtsoort voor houten vloeren?

- Eikenhout heeft een natuurlijk en tijdloos karakter waardoor deze houtsoort goed te combineren is met uiteenlopende interieurinrichtingen en diverse typen woningen.
- De lage RC-waarde van eikenhout zorgt ervoor dat deze houtsoort geschikt is voor een combinatie met vloerverwarming.
- De sterkte en hardheid van eikenhout maakt deze houtsoort geschikt voor zowel lamelparket als massief houten vloeren.
- Eikenhout is goed te bewerken en daarom geschikt voor alle legpatronen.
- Eiken vloeren kunnen snel geleverd worden in tegenstelling tot tropisch hardhout.
- De kosten voor een eiken vloer zijn een stuk lager dan vloeren van andere houtsoorten.