Foto: unifloor-nsg

Unifloor Underlay Systems B.V. - NSG label

Unifloor Underlay Systems B.V. deelt u trots mee dat zij als eerste bedrijf in Nederland het nieuwe NSG label mogen voeren.

NSG (Nederlandse Stichting Geluidshinder) heeft het NSG keurmerk en certificaat geïntroduceerd. NSG gaat 10 dB labels en certificaten uitgeven aan producten uit de ondervloerenbranche. NSG is de grondlegger van de 10 dB contactgeluidreductie eis hier in Nederland. De ondervloerproducten worden in opdracht van derden, zoals bedrijven en stichtingen, getest en gemeten bij een geaccrediteerd Europees meetinstituut. Producten die voldoen aan ΔLlin 10 dB contactgeluidreductie volgens NEN-EN-ISO 10140-3:2010 en de nieuwe minimale kwaliteitseisen die omschreven staan in de EPLF Norm – CEN TS 16354 (EPLF = European Producers of Laminate Flooring) komen in aanmerking voor een NSG keurmerk en certificaat.

De ondervloeren worden o.a. beoordeeld op lang- en kortdurige belasting en de minimale waarde die hieraan gekoppeld wordt (in combinatie met een vloerbedekking). Dat betekent dat de ondervloeren die het NSG label dragen van een gegarandeerde kwaliteit zijn en worden ondersteund en aanbevolen door alle Europese vloerbedekkingsleveranciers die zijn aangesloten bij het EPLF. Het NSG label is te herkennen aan de frisse groene uitstraling (zie afbeelding). Op het label staat alle informatie die een eindgebruiker nodig heeft zoals, productnaam, waarmee getest, waarop getest, het testresultaat en geheel nieuw, de geldigheidsduur.

Productmanager Vousten van Unifloor: “Wij staan voor kwaliteit en onafhankelijkheid. Unifloor is ervan overtuigd dat we met de NSG daarin de juiste partner hebben gevonden. Zij hebben meer dan 20 jaar akoestische ervaring en bovendien heeft de NSG contact met alle VVE’s (Vereniging Van Eigenaren) in Nederland. Daarnaast is de NSG dé grote vraagbaak voor particulieren, het bedrijfsleven en overheden met vragen over geluid en geluidshinder. Wij zijn dan ook blij dat de NSG een eigen label en certificaat heeft geïntroduceerd”.

Unifloor Underlay Systems B.V. heeft 29 ondervloercombinaties laten testen en heeft hiervoor het NSG label en certificaat mogen ontvangen van de NSG. Meer informatie over de keuze van de NSG, de NSG labels en certificaten vindt u terug op de website van Unifloor: www.unifloor.nl. Binnenkort zijn de certificaten ook terug te vinden op de website van de NSG: www.nsg.nl

NSG heeft als doel geluidshinder in Nederland te voorkomen en te bestrijden. Als onafhankelijke, ongebonden organisatie streeft zij daarbij naar de bescherming van (potentieel) gehinderden en van geluidsgevoelige gebieden. De NSG introduceerde 20 jaar geleden de bekende “10 dB norm” in Nederland en is hiermee de grondlegger van deze norm die door vrijwel alle VVE’s is overgenomen en geaccepteerd.

Reacties