Foto: Keuken_eiken

Nieuwe vloer nodig?

Dit is waarom je voor hout moet gaan

Merel 30 Mei 2024

Ga je binnenkort een vloer leggen in je nieuwe woning of is je huidige vloer aan vervanging toe? Zodra je online gaat kijken naar vloeren, zul je merken dat de opties eindeloos zijn. De twee populairste soorten vloeren zijn misschien wel houten vloeren en pvc-vloeren. We kunnen ons best voorstellen dat je twijfelt of je nu voor een pvc-vloer of toch voor een houten vloer moet gaan. Pvc-vloeren zijn immers een stuk makkelijker schoon te houden dan houten vloeren. Bovendien slijten ze niet zo snel. Ondanks dat zijn er genoeg mensen die blijven kiezen voor hout. Als je eenmaal de sfeer van een mooie houten vloer hebt ervaren, heb je het er best voor over om deze te onderhouden.

Geen enkele houten vloer is hetzelfde

Voor veel mensen haalt de warme sfeer van een goede houten vloer het niet bij de onderhoudsvriendelijkheid van een pvc-vloer, gietvloer of tegelvloer. Dat heeft alles te maken met het feit dat hout een natuurproduct is, wat je bijvoorbeeld merkt aan de noesten. Dit zijn plekken in een stuk hout waar ooit een tak groeide. Als je een houten vloer bestelt, heb je de keuze uit verschillende ‘sorteringen’. De sortering wordt bepaald door de natuurlijke eigenschappen van het hout. De hoeveelheid noesten is zo’n eigenschap. Kort gezegd is geen enkele houten vloer hetzelfde. Je kunt gaan voor robuust of juist voor strak.

Leg je de vloer zelf of laat je het aan een expert over?

Naast dat je kunt kiezen uit verschillende sorteringen, heb je ook de keuze uit diverse typen houten vloeren. Dit is net zoals de sortering bepalend voor de sfeer. Als je bijvoorbeeld voor een visgraatvloer gaat, geeft dat een vrij klassieke uitstraling. Dit patroon kom je dan ook veel tegen in oudere gebouwen. Uiteraard zijn er ook modernere opties zoals lamelparket. Dit type vloer is relatief makkelijk te leggen. Echter hoef je je daar geen zorgen over te maken, want bij veel vloerenspecialisten kun je voor een scherpe prijs je vloer door een deskundige laten leggen. Kies dus vooral een vloer waar je je prettig bij voelt.

Hier moet je zijn voor een betaalbare houten vloer

De Vloeren kenner is een bedrijf waar je voor een goede prijs een kwalitatieve vloer kunt laten leggen. Het aanbod aan houten vloeren is hier vrij uitgebreid. Het mooie van dit bedrijf is dat er geluisterd wordt naar je wensen. Een deskundige denkt met je mee én je hoeft de vloer niet zelf te leggen. Het is zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen.

Reacties