Foto: forboflooring

Forbo Flooring verkozen tot duurzaamste bedrijf van Nederland

Forbo Flooring is door het publiek gekozen als duurzaamste bedrijf van Nederland.

De vloerproducent ontving ruim de meeste stemmen in de verkiezing,
georganiseerd door de Stichting Nederland CO 2 Neutraal. Forbo, dat
duurzaamheid in haar DNA heeft en onder andere het CO 2 neutraal geproduceerde Marmoleum levert, was samen met 62 andere bedrijven genomineerd. Kipster kreeg de eerste prijs van de vakjury. Het bedrijf achter de meest mens-, milieu- en diervriendelijke kippenstal ter wereld onderscheidde zich op alle vlakken, volgens de vijfkoppige jury. De uitreiking van de prijzen vond vorige week plaats tijdens een online event.

Forbo Flooring produceert Marmoleum al meer dan 120 jaar op natuurlijke wijze van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. Sinds kort heeft Marmoleum de status van cradle-to-gate CO 2 neutraal product (zonder CO 2 te compenseren via certificaten). Daar heeft Forbo flink zijn best voor moeten doen, al werd het wel een handje geholpen door moeder natuur. Zo nemen de grondstoffen waarmee Marmoleum gemaakt wordt - zoals vlas, hout en jute - veel CO 2 op tijdens hun groei. De CO 2 uitstoot tijdens de productie moest wel drastisch omlaag om tot CO 2 neutraliteit te komen. En dat is door allerlei energiebesparende maatregelen in de fabriek, energiezuinig transport en het gebruik van (eigen) zonne- en windenergie uiteindelijk gelukt. Op dit moment is Forbo bezig om Marmoleum circulair te maken.

De vloerproducent heeft daarnaast een uitgebreid recycle-programma (afvalvloeren en snijresten wordt teruggenomen en hergebruikt, maar ook restproducten van andere industrieën geupcycled). Bovendien worden de Forbo-vloeren geproduceerd in schone en efficiënte fabrieken, die draaien op 100 procent groene energie. Het bedrijf is verder volledig transparant over de duurzame prestaties van haar producten en productieproces middels onafhankelijke EPD’s (Environmental Product Declarations) en een jaarlijks, stevig onderbouwd duurzaamheidsrapport. De vloeren van Forbo kenmerken zich door een lange levensduur, worden in Nederland ontworpen en gemaakt (spaart transportkilometers, red.), zijn eenvoudig te onderhouden zonder chemicaliën, zijn zonder uitzondering ftalaatvrij en dragen dus ook bij aan een gezonde leefomgeving. Voor meer informatie over Forbo’s duurzame prestaties zie www.forbo-flooring.nl/duurzaamheid.

Info over de verkiezing is te vinden op duurzaamstebedrijfvannederland.nl.

Meer van Forbo Flooring Systems
Reacties