PVC-vloer

PVC-vloeren zijn moderne vloeren met fantastische dessins, enorme slijtvastheid en onderhoudsgemak.

Voordelen van PVC-vloeren

Het is zo levensecht, dat velen denken dat er een echte houten vloer ligt. De PVC-stroken worden verlijmd op de geegaliseerde ondervloer. Daardoor is de vloer altijd perfect strak. Er is eigenlijk geen betere vloer om toe te passen in combinatie met vloerverwarming. Er is een ruim aanbod aan kleuren, dessins en stijlen.

- PVC-vloeren zijn stille vloeren. In vergelijking met hout, plavuizen en laminaat valt het geringe contactgeluid van PVC-vloeren echt op.
- PVC-vloeren zijn geschikt voor toepassing in de woonkamer, keuken, entree, slaapkamers, toiletten, bijkeukens en studeerkamers. Burostoelen hebben geen nadelig effect op de vloer. Wel is de juiste toepassing van viltjes of doppen onder stoelpoten noodzakelijk, maar dat geldt eigenlijk voor elke houten vloer.
- PVC vloeren zijn onderhoudsvriendelijk. Voor het dagelijkse onderhoud volstaat stofzuigen, swifferen of vegen. Het periodieke onderhoud is eenvoudig en arbo-vriendelijk uit te voeren. Zie het kopje onderhoud.
- PVC-vloeren zijn budget-vriendelijk. De levensduur van een plavuizen of een houten vloer, maar met een prijs die soms wel 50 % lager ligt.
- PVC-vloeren zijn ijzersterk. De totale dikte is belangrijk, maar nog belangrijker is de dikte van de toplaag. Een toplaag van 0,4 mm is geschikt voor wonen en licht projectgebruik. Een toplaag van 0,55 mm is geschikt voor wonen zwaar gebruik en normaal projectgebruik. Een toplaag van 0,70 mm is geschikt voor wonen extreem zwaar gebruik en zwaar projectgebruik.
- PVC-vloeren kunnen ook op de trap geplaatst worden.

Vloerverwarming

PVC-vloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming, sterker nog er is geen vloer, die de warmte zo efficient doorgeeft als een PVC-vloer. Ook als de vloerverwarming de enige verwarming is (geen radiatoren dus) is er niets aan de hand. Er zal in bijna alle gevallen een reductie optreden van de stookkosten. En dat gaat je ieder jaar een besparing geven. PVC-vloeren zijn trouwens ook geschikt voor vloerkoeling.

Plaatsing door Bac Woninginrichting

Bac Woninginrichting controleert de vochtigheid, sterkte en vlakheid van de ondervloer. De vloerverwarming dient op 23 graden (watertemperatuur, niet ruimtetemperatuur) gezet te worden. De ondervloer wordt gestofzuigd, voorgestreken voor een optimale hechting, geëgaliseerd (6 uur niet begaanbaar). De volgende dag wordt de uitgeharde egaline geschuurd. Dan wordt de PVC-vloer geplaatst. Tenslotte worden de plinten afgekit. De vloer kan direct betreden worden. De volgende dag kan de vloer gereinigd worden en kunnen de meubels geplaatst worden.

Onderhoud PVC vloeren

PVC vloeren zijn onderhoudsvriendelijk. Voor het dagelijkse onderhoud volstaat stofzuigen, swifferen of vegen. Voor het periodieke onderhoud dweilen met een schoonmaakmiddel wat geschikt is voor PVC-vloeren. Voor het jaarlijkse onderhoud kan er gekozen worden voor een polish-laag. Deze polishlaag kan gewoon staand met een wasverdeler aangebracht worden. Geen boenen, poetsen, knieenwerk, boenmachine, nawrijven of krachtwerk. Dit filmlaagje op de vloer maakt de vloer goed waterafstotend en beschermt de toplaag. Zo’n polishlaag is alleen noodzakelijk als er sprake is van zeer intensief gebruik.

Profielfoto van Bac Woning/Projectinrichting
Bac Woning/Projectinrichting
Burg. Boerstraat 22-24, 2761 VP ZEVENHUIZEN (ZH)
Meer van Bac Woning/Projectinrichting Bekijk alle