array(1) { ["path"]=> string(13) "www.pergo.com" }
Partner

Pergo

Bedrijfsoverzicht Pergo

Pergo vinylvloeren

Het is niet alleen het uiterlijk waardoor een Pergovloer zoÂ’n goede keuze is. Het is ook het installatiegemak, de duurzaamheid en de geluidswerende kwaliteiten.

ProductomschrijvingHet is niet alleen het uiterlijk waardoor een Pergovloer zo’n goede keuze is. Het is ook het installatiegemak, de duurzaamheid en de geluidswerende kwaliteiten.

Met het gepatenteerde PerfectFold™-systeem vouwt u de vloer gewoon op zijn plaats. Vinylvloeren zijn prettig om op te lopen en om dat gevoel nog wat extra’s te geven is elke vinylvloer voorzien van het geluidsabsorberende Compact SoundBlock™-systeem.

Pergo heeft een reputatie op het gebied van duurzaamheid en onze vinylvloeren vormen daarop geen uitzondering. Dankzij de hoge slijtvastheid, zullen ze nog vele jaren dat prachtige uiterlijk behouden.

Kortom: met een vinylvloer van Pergo krijgt u de zachtheid en het luxe gevoel zonder dat u inlevert op kwaliteit of onderhoudsgemak.
 

Technische gegevens

Slagvastheid
Het oppervlak van Pergo-vinyl heeft een meerlagige samenstelling. In combinatie met het dikke kernmateriaal wordt de vloer hiermee uiterst slagvast en blijven er nauwelijks indrukken achter; bovendien wordt uw vloer erdoor beschermd tegen potentiële beschadigingen.

Waterafstotend
Het Moisture Resistance System combineert de eigenschappen van de kern met een sterk en nauwsluitend kliksysteem. Hierdoor behoren Pergo-vinylvloeren tot de best waterafstotende vloeren die er zijn.

Geluidsvermindering
De combinatie van de vinyl bovenlaag en de SoundBlocâ„¢-laag die in alle Pergo-vinyl vloeren is verwerkt, levert verbeterde geluidswerende eigenschappen op.

Onderhoudsvriendelijk
De Pergo-vinylvloer met zijn PUR- laag is bestand tegen vuil, is onderhoudsvriendelijk en kan zonder inspanning worden gereinigd. Het solide ontwerp van de klikverbindingen voorkomt tevens dat het vuil in de verbindingen komt.

Het legsysteem
PerfectFoldâ„¢ in combinatie met de aangehechte geluidswerende onderlaag staat borg voor een snelle en probleemloze installatie. Vouw de vloer gewoon op zijn plaats en u bent klaar voordat u het weet.

Brandwerendheid
Pergo-vinylvloeren hebben een natuurlijke hoge brandwerendheid. Ze zijn ontworpen om te voldoen aan alle Europese vereisten voor installaties in vluchtroutes en vergaderruimtes.

Bescherming tegen slijtage
De toplaag van Pergo-vinyl biedt een meerlagige beschermende vloerafwerking. De slijtlaag heeft een extra laag van polyurethaan (PUR ) die zorgt voor krasbestendigheid en reinigingsgemak.

Zwenkwielen
De meerlagige structuur van het Pergo-vinyl in combinatie met de eigenschappen van de kern zorgt ervoor dat de vloer geen problemen heeft met zwenkwieltjes.
 

Milieuvereisten

Overtreft alle milieuvereisten
Pergo voldoet aan alle milieu- en kwaliteitseisen. Het afgewerkte vloerproduct wordt uiteindelijk geassembleerd, op maat gesneden en verpakt in onze fabriek in Zweden dat een ISO 9001/14001-certificaat heeft- een certificaat voor kwaliteits- en milieubeheersystemen.

Zoals bij alle Pergo-vloeren zijn onze vinylvloerproducten zeer onderhoudsvriendelijk en kunnen ze heel lang meegaan waardoor de belasting van het milieu uiteindelijk minimaal is.
 

SchoonmaakinstructiesGebruik altijd een inloopmat bij buitendeuren. De schurende zandkorrels zouden het oppervlak kunnen beschadigen. We raden het gebruik van plastic voetjes of roestvrij staal aan waarop geen vuil of andere resten zich ophopen. Wieltjes van kantoorstoelen moeten van zacht materiaal zijn gemaakt.

Niet nat- maar droogreinigen. Dit levert milieutechnische en economische voordelen op. Pergo-vinyl planken en tegels hebben geen  installatievoorbereiding nodig. Bekleding op de vloer mag niet worden vastgetapet.

Regelmatig reinigen / onderhoud
Hoe vaak er moet worden schoongemaakt hangt van de omgeving af.

Droogreinigen
Dit gebeurt met een droge Pergo –microvezel-mop of met de stofzuiger.

Nat dweilen
Dweil de vloer met een vochtige mop als dat nodig is. Gebruik Pergo-cleaner voor laminaat en hout en de Pergo-microvezelmop. Bevochtig de microvezel-mop met warm water en met de Pergo-cleaner voor laminaat en hout. Met de microvezel-mop hebt u minder water en chemicaliën nodig.

Periodiek onderhoud / Reiniging na installatie
Verwijder losse stofresten en vuil door te vegen, te stofzuigen of te dweilen. Reinig de vloer met Pergo-cleaner voor laminaat en hout en de Pergo-microvezel-mop. Werk per keer niet meer dan 15 – 20 m2 af. Spoel de vloer grondig af met water en dweil de vloer droog met een doek.

Verwijdering van hardnekkige vlekken of rubberafdrukken.
Om hardnekkige vlekken of markeringen van de vloer te verwijderen gebruikt u Pergo-reiniger voor laminaat en hout en een mop, handdoek of krasvrij witte pads. Gebruik Pergo-cleaner (onverdund) voor vinyl, laminaat en hout op de vlek en laat het enkele minuten inwerken. Na de vlek te hebben verwijderd door deze weg te vegen, gebruikt u water om de oplossing weg te halen.

Vlekken moeten direct van de vloer worden verwijderd omdat sommige vlekken na verloop van tijd intrekken en bijna niet meer kunnen worden weggehaald.

Meer lezen over
'Pergo vinylvloeren'?

meer van deze professional
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.