Foto: 282369

Forbo lanceert Novilon Fusion collectie.

Collectie mixt verschillende elementen tot warme, aangename en huiselijke sfeer.

Forbo Flooring introduceert in mei de innovatieve, in Nederland geproduceerde, Novilon Fusion collectie. De nieuwe Novilon-lijn combineert uiteenlopende elementen - zoals hard en zacht, donker en licht, en rustig en levendig - tot een diversiteit van hout- en steenachtige dessins. Hierbij heeft ontwerpster Dorothe Kessels gezocht naar een balans tussen natuurlijk en industrieel. De collectie herbergt veel grijstinten waarbij vooral de nieuwe warme 'grijzen' zorgen voor een aangename en huiselijke sfeer.

De zoektocht van Kessels naar een balans tussen natuurlijk (hout) en gemaakt (beton) heeft geresulteerd in een authentieke, warme, maar ook moderne collectie. Grijs voert de boventoon. Volgens de ontwerpster biedt deze kleur de mogelijkheid om eindeloos te combineren met de fris- en vrolijkheid van pittige en felle accentkleuren. 'Accessoires in kleden, kussens, plaids, kaarsen of lampen zorgen voor de juiste sfeer op ieder moment. Het geheel weerspiegelt het beeld van deze tijd.'

De eye-catcher van de houtcollectie is Amazone, een mix tussen een tropische houtsoort en een all-over dessin met een strak, opgeruimd resultaat. Het dessin Schors is ook zeer opvallend. Schors is een abstracte vertaling van een houtdessin met een matte en diepe oppervlaktestructuur in een middengrijs tint. Het dessin Groots, met een extra brede plank van 25 centimeter, sluit in zijn honingachtige kleur precies aan bij de trend van nu. De moderne extra brede plank wordt ook geleverd in een witte en zwarte uitvoering.

Volledig nieuw is de hout-steen collectie. Flink is een solide, mooie grove plank van 25 centimeter breed met een versteende houtstructuur. 'Aan de ene kant oogt de plank stenig, maar door de multi-colour structuur lijkt hij tevens zacht', aldus Kessels. 'Het dessin Leem ziet er - op haar beurt - uit als een betonvloer, maar als je goed kijkt, zie je de lengtetekening van een houtstructuur erdoor heen schemeren waardoor de vloer iets warms krijgt.'

Nieuw in de steencollectie is Solid, een dessin geïnspireerd op de moderne giet- en betonvloer. Kessels: 'De basis van dit dessin is rustig, maar de kleurschakering in de vloer zorgt voor diversiteit zonder dominant of wild te zijn. De warme kleurstellingen van Solid zijn gebaseerd op leem en klei.' De steencollectie bestaat daarnaast uit de oude bekenden Lava en Beton waarbij de laatste is aangevuld met een diepe zwarte kleur.

Novilon Fusion is leverbaar in banen van 2 of 4 meter breed. Forbo geeft 12 jaar garantie op de vloer die zowel het omgevings- als het contactgeluid aanzienlijk vermindert. In de Forbo Modelwoning in Assendelft en de Novilon Gallery in Coevorden kunt u terecht voor inspiratie en persoonlijk advies. Voor veel meer informatie, adressen en sfeerbeelden zie www.novilon.nl.

Forbo Flooring is met een marktaandeel van ruim 60% leider op de wereldmarkt voor projectvinyl, projecttapijt, Marmoleum en Flotex vloerbedekking en Coral schoonloopsystemen. Naast vloerbedekkingen ontwikkelt, fabriceert en verkoopt Forbo een compleet pakket professionele serviceproducten. Alle Forbo-producten worden gekenmerkt door een hoge mate van functionaliteit en duurzaamheid. Forbo Flooring zet zich in voor milieuvriendelijke productie en uitgebreide klantenservice.

Publicatiedatum: 26 april 2012

Meer informatie: www.novilon.nl

Reacties