Foto: 66600fe024e35

HAAL DE ZOMER IN HUIS MET SUNNY SHADES & QUICK-STEP

Ontdek hier welke Quick-Step vloeren je best gebruikt als basis voor een geslaagde make-over.

11 Juni 2024

Wat Paris Fashion Week is voor de mode, betekent Salone del Mobile voor de interieurwereld. Eén van de opvallendste trends was een explosie van zonnige kleuren als oranje en geel. Maar hoe integreer je dit uitbundig kleurenpallet in je interieur zonder overkill? Doseren is de boodschap. Ontdek hier welke Quick-Step vloeren je best gebruikt als basis voor een geslaagde make-over.

HERE COMES THE SUN!
Geel en oranje staan voor optimisme en levenslust, maar na een jarenlange dominantie van beige en neutrale tinten is het wel even wennen aan deze felle kleuren. Geen stress als je je nog niet klaar voelt voor een radicale metamorfose. Een subtiele kleurtoets volstaat al om positieve vibes te verspreiden in huis. Denk aan accessoires zoals decoratieve kussens, vrolijke plaids of een vaas met zonnebloemen. Durf je nog een stapje verder te gaan en echt kleur te bekennen? Maak dan een statement door een volledige muur te schilderen in vibrerend oranje. Of geef een lik knalgele verf aan een sombere traphal.

Zelfs op sombere dagen kan je dat zomers gevoel vasthouden met lichtarmaturen die de kleuren versterken en een warme gloed reflecteren in spiegels met grillige contouren. Ook meubels met ronde vormen zijn een ideale manier om de speelsheid van geel en oranje te accentueren. Met gewaagde eyecatchers zoals een oranje salontafel of een knalgele fauteuil geef je bovendien een vleugje eigenzinnigheid en moderne flair aan je interieur.

DOSEREN IS DE KUNST
Om een visueel samenhangend interieur te bereiken, is het belangrijk om te doseren. Zo niet, bestaat het risico dat de combinatie van geel met oranje te overweldigend kan worden. Daarom speelt de vloer een cruciale rol. Of het nu gaat om PVC, parket of laminaat, één ding is zeker: de vloeren van Quick-Step zijn de perfecte basis voor elk geslaagd kleurexperiment.

Als je de levendige kleuraccenten wil laten opvallen, kies je best voor diepe, intense houtdecors zoals walnoot of donkerbruine eik. Trendsetters kunnen zelfs nog een stapje verdergaan door te kiezen voor een visgraatvloer. Het origineel patroon is de perfecte basis voor een onconventioneel kleurenschema en versterkt het eclectisch effect dat je beoogt. Wil je het toch liever wat discreter? Ga dan voor een neutrale vloer, maar vermijd decors met een koele, grijze ondertoon omdat dit botst met de warme uitstraling van geel en oranje. Want over één zaak zijn we het allemaal eens: de zomer heeft lang genoeg op zich laten wachten.

www.quick-step.nl

Reacties