Foto: VloerTrends2023-WonenNL

De vloerentrends van 2023

Als interieur liefhebber is het onze passie om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur. Zo ook op het gebied van vloeren.

Adine 27 Maart 2023

In deze blog delen we graag met jou de vloerentrends voor 2023 waar je niet omheen kunt. Je kunt natuurlijk altijd een vloerenspecialist vragen naar zijn trends voor dit jaar!

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid in de interieurwereld. Dit zal ook in 2023 een belangrijke trend zijn, zo ook op het gebied van vloeren. Duurzame en milieuvriendelijke vloeren worden steeds populairder en daarom zullen wij ons assortiment uitbreiden met vloeren die hieraan voldoen. Denk hierbij aan vloeren van gerecycled materiaal of vloeren die geproduceerd worden met respect voor het milieu. Zo kan jij met een gerust hart genieten van een mooie vloer, zonder dat dit ten koste gaat van het milieu.

Patronen en prints

Een andere trend die we in 2023 veel gaan zien is het gebruik van patronen en prints op de vloer. Hiermee kan je een statement maken in je interieur en een unieke sfeer creëren. Denk hierbij aan vloeren met geometrische patronen, visgraatmotieven of zelfs vloeren met een opvallende print. Deze trend biedt eindeloze mogelijkheden en past bij verschillende interieurstijlen.

Natuurlijke materialen

In 2023 gaan we ook meer natuurlijke materialen terugzien in vloeren. PVC vloeren, vloeren van hout, steen en beton blijven populair, maar ook andere natuurlijke materialen zoals kurk en bamboe zullen hun opmars maken. Natuurlijke materialen geven een warme en authentieke uitstraling aan je interieur en passen bij verschillende stijlen, van modern tot klassiek. Bovendien zijn natuurlijke materialen vaak duurzaam en gaan ze lang mee, waardoor het een investering is voor de lange termijn.

Tegels in verschillende formaten

Tot slot is de trend van tegels in verschillende formaten niet meer weg te denken in 2023. Grote tegels worden afgewisseld met kleinere tegels, waardoor er een speels effect ontstaat. Deze trend biedt veel mogelijkheden voor creativiteit en kan zowel in een klassiek als modern interieur toegepast worden. Door te spelen met verschillende formaten kan je de ruimte optisch vergroten of juist intiemer maken.

Reacties
Anderen bekeken ook