Foto: glas-folie-zonwering

Weerbestendige glasfolie verhelpt complexe uitdagingen van buitenplaatsing

Een nieuwe buitenfolie opent tal van mogelijkheden voor eigenaars van gebouwen met gelaagd glas (veiligheidsglas), gewapend glas of glas met een lage emissiviteit (low-e) en andere glasgevels met groot oppervlak.

Een nieuwe buitenfolie opent tal van mogelijkheden voor eigenaars van gebouwen met gelaagd glas (veiligheidsglas), gewapend glas of glas met een lage emissiviteit (low-e) en andere glasgevels met groot oppervlak. www.drsbelettering.nl

Tot op heden was dit type van vensters ongeschikt voor traditionele glasfolie die aan de binnenzijde wordt geïnstalleerd omwille van enerzijds de soms beperkte toegang en anderzijds door de fysieke eigenschappen van het glas zelf.

Twee tinten

Als gevolg hiervan konden heel wat eigenaars van gebouwen niet genieten van de vele voordelen van glasfolie zoals: het tegenhouden tot 99% aan schadelijke UV-straling, wat op zijn beurt verkleuring tegengaat en het risico op huidkanker verkleint, verblinding tegengaat, en het uitschakelen van zonnewarmte wat op zich weer de noodzaak van airconditioningsystemen reduceert.

De nieuwe folie komt in twee tinten, Solar Gard SentinelTM Silver 20 en Silver 35.

Omdat beide films worden geïnstalleerd aan de buitenkant van het glas blokkeren ze de warmte van buitenuit wat ook het risico op glasbreuk vermindert, een zeldzame maar niet te onderschatten kwestie voor gebouwen met grote verticale of hellende glazen oppervlakten.

Lawrence Constantin, Regional Manager EMEA bij Solar Gard, zegt: ?Het is een algemene misvatting onder facility managers dat glasfolie moet worden aangebracht op de binnenkant van het gebouw. Echter, met deze nieuwe buitenfolies kan elke commerciële eigendom nu profiteren van glasfolie, zelfs in gebouwen met meerdere huurders waar alleen al toegang krijgen overdag tot verschillende kantoren of appartementen logistiek ooit een hele uitdaging bleek.?

Voordelen van glasfolie

Dergelijke gebouwen uitgerust met buitenfolie beschermen hun inzittenden tegen schadelijke UV-stralen die huidkanker veroorzaken maar ook meubels, kunstwerken, tapijten en andere zaken verkleuren. Glasfolie zorgt voor een comfortabele werkomgeving met minder oogverblinding omdat schittering door de zon wordt verminderd. Sommige bedrijfeigenaars beweren zelf dat productiviteit toeneemt dankzij meer stabiele temperaturen. Facility managers die buitenfolie installeren, zijn in staat om energie te besparen, hun airconditioning facturen te verlagen en hun ecologische voetafdruk te verminderen.

De 50 micron (2 Mil) folies in de Solar Gard Sentinel serie bieden een lage Zichtbaar Licht Transmissie (VLT) waardoor schittering aanzienlijk vermindert; weerkaatsen tot 86% van de totale zonne-energie; en behouden tegelijkertijd de low-e functionaliteit van het glas; zijn gemakkelijk te onderhouden, duurzaam en krasbestendig en beschermen het glas tegen vuil en andere luchtverontreinigende stoffen. Alle Solar Gard Sentinel folies zijn competitief geprijsd en worden geleverd met een garantie van 5 jaar op verticale oppervlaken en een garantie van 2 jaar op hellende oppervlaken.

Voor alle gegevens over Solar Gard Sentinel Series, zie www.solargard.be of mail naar benelux.info@solargard.com.

Over Solar Gard®

Solar Gard glasfolie wordt geproduceerd door Bekaert Specialty Films LLC., (www.bekaertfilms.com), wereldleider in de ontwikkeling, productie en distributie van gespecialiseerde folies voor zonnewering, veiligheidsfolies en industriële toepassingen. Bekaert levert oplossingen voor veiligheid, beveiliging, tegen verblinding en voor de vermindering van energieverbruik en CO2-uitstoot via een netwerk van onafhankelijke gecertificeerde verdelers in meer dan 60 landen en wordt verkocht onder de merknamen Solar Gard®, Panorama®, Quantum® en Solar Gard® Armorcoat®. Bekaert Specialty Films vervaardigt ook folies voor de elektronica-industrie, de medische sector, de grafische industrie en die van de beeldvorming, de automobielbranche en de ruimtevaartindustrie. Het bedrijf is het eerste in de industrie om haar ecologische voetafdruk te certifiëren, is tevens een Climate Action Leader en neemt verantwoordelijkheid voor het milieu. Bekaert Specialty Films LLC., met hoofdkwartier in San Diego, CA is een dochteronderneming van Bekaert (Euronext Brussels: BEKB), een wereldwijd bedrijf met hoofdkwartier in België en realiseert een jaaromzet van 5 miljard $.

Meer informatie over professioneel geïnstalleerde Solar Gard Glasfolie is beschikbaar op www.solargard.be.

Publicatiedatum: 29 juni 2009

Reacties