Foto: rolluik-harol-beveiligen-isoleren-verduisteren

Verwacht meer van je rolluik met Harol

De rolluiken van Harol: de nieuwe standaard in de markt: beveiligen, verduisteren en isoleren.

De rolluiken van Harol: de nieuwe standaard in de markt: beveiligen, verduisteren en isoleren.

Met het vernieuwde gamma rolluiken zet Harol een nieuwe standaard in de markt die voldoet aan de steeds hogere eisen van bouwers en verbouwers. Dat betekent: niet alleen beveiligen en verduisteren, maar ook isoleren én mooi aansluiten bij de gevel… Kortom, multifunctioneel en bovendien esthetisch verantwoord. Het nieuwe gamma rolluiken vult al die eisen op een unieke manier in.

Rolluiken zijn een zeer efficiënte buffer tegen hitte én kou, maar ook tegen inbraak, lawaai en binnengluurders. Wie kiest voor rolluiken, opteert dus voor een echte 'afsluiter' van de woning. Bovendien zorgen voorzetrolluiken voor een beter E-peil, wat gezien de steeds strengere EPB-normen zeer interessant is.

Jo Beerden: 'Ramen zijn qua isolatie een zwakke plek in de gevel. Volgens officiële cijfers kunnen rolluiken de isolatiewaarde van de ramen tot 31% verbeteren in combinatie met isolerende beglazing. Vertaald naar de verwarmingskosten is dat een vermindering van 6 tot zelfs 34%. In de zomer zijn ze dan weer de perfecte zonwering, waardoor de warmtedoorlatingsfactor tot 70% verlaagd wordt. Dat scheelt al vlug zo’n 5°C in binnentemperatuur.'

Niet alleen de voorzetrolluiken, maar ook de inbouw- en opbouwrolluiken werden door Harol onder de loep genomen. Met onder andere een ruimere kleurkeuze en betere krasbestendigheid van de lamellen, grotere oppervlaktes, een efficiëntere oprolling van de lamellen en dus ook kleinere kasten. Kortom, het hele rolluikengamma werd geoptimaliseerd.

VR150, de nieuwe standaard in de markt
'Rolluiken zijn nog steeds erg populair en een heel belangrijk deel van ons gamma waarin we blijven investeren', legt Jo Beerden, Marketing Manager van Harol uit. 'Ze hebben hun nut bewezen omwille van hun eenvoud, betaalbaarheid en doeltreffendheid. Maar de markt verwacht meer; en dan vooral 'multifunctionaliteit'. Bij de doorontwikkeling hebben we alle aspecten van de bestaande rolluiken geoptimaliseerd. Zo is bijvoorbeeld het nieuwe voorzetrolluik VR150 op een aantal punten echt uniek en daarom schuiven we hem als de nieuwe standaard naar voren.'

Meer lichtinval, een ruimere kleurkeuze, kleinere kastmaten én een compleet nieuw jasje: van het voorzetrolluik VR150 wordt komend najaar véél verwacht bij Harol. Een voorzetrolluik kan perfect worden nagemonteerd en vormt dus de ideale oplossing bij renovatie. “Design, kleur, prestaties, aanblik: zowat alles werd onder de loep genomen en verbeterd”, vat de specialist in rolluiken, zonwering en poorten samen.

Design

Het afgeronde design van de kast van de VR150, waardoor er meer licht in de woning kan binnendringen, is een van de unieke eigenschappen. Bovendien in een meer compacte uitvoering, dankzij de kleinere oproldiameter, wat niet alleen zorgt voor een strakkere gevelaanblik, maar ook de kans op vuil minimaliseert.

Lamellen

Voor de kast, geleider en onderlat geldt de reeds bekende kleurenpolitiek: alle RAL-kleuren én een groot aantal structuurlakken zijn verkrijgbaar aan standaardprijs. Het kleurengamma van de lamellen werd zelfs verdubbeld tot 23 om perfect bij elke mogelijke gevelsteen en/of raamkozijn te passen; zowel bij renovatie (klassiekere kleuren) als nieuwbouw (trendy kleuren).

Een andere troef is de thermische isolatie van de lamellen zelf, zodat er stilstaande lucht ontstaat tussen de lamellen en het raam. Een extra warme jas dus aan de ramen, traditioneel een zwakke plek in de schil van de woning. Ook de krasbestendigheid werd verhoogd met een verbeterde lakstructuur. Dankzij verschillende technische verbeteringen voorkomt men het effect van wafelvorming/buikvorming en verkrijgt men een strakkere en mooiere aanblik van het gesloten rolluik.

Bediening

Het rolluik op- en afrollen kan met behulp van een schakelaar of een afstandsbediening. In combinatie met een schakelklok kan je zelfs volledig automatiseren, zodat het steeds lijkt alsof er iemand thuis is, ook tijdens de vakantie. Met een io-homecontrol® installatie kunt u bovendien je rolluiken en zonwering op hetzelfde domoticasysteem aansluiten en kun je van op afstand je rolluiken naar boven of beneden laten.

Multifunctioneel

Het voorzetrolluik draagt de titel 'multifunctioneel'. Dit slaat op de mogelijkheid van een 'solar' bediening (volledig onafhankelijk op zonne-energie, draadloos, energiebesparend), met of zonder ingebouwde hor (handig voor de zomerperiode) en een optioneel veiligheidspakket tegen inbraak met o.a. opvulling van de lamel met extreem hard schuim.
Compactere kastmaten door de kleinere oprolling van de lamellen, grotere oppervlaktes - tot wel 5m breed -zonder in te boeten aan stevigheid, een ruimer kleurengamma… kortom, voor ieder wat wils.

Tot slot is op technisch vlak ongetwijfeld de vaste pinconsole de blikvanger. Die zorgt ervoor dat de kast altijd loodrecht op de geleider blijft staan en de levensduur verlengd wordt.

Meer informatie: www.harol.nl

Publicatiedatum: 5 juli 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties