Foto: 275221.jpeg

Luxaflex® Duette® Shades

Energiezuinig en comfortverhogend.

Op verzoek van Luxaflex Nederland heeft de onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal onderzoek gedaan naar de relatie tussen wooncomfort, energie-efficiëntie en raambekleding in de winter. Uit het onderzoek blijkt dat Luxaflex® Duette® Shades een aanzienlijk positief effect op het wooncomfort en het energieverbruik hebben. Vooral in combinatie met enkel glas zijn Duette® Shades een zeer effectieve manier om de isolatie te verbeteren. Zo kan men tot wel 18% besparen op de gasrekening voor verwarming.

In de winter verliest een woning veel warmte via de ramen. Volgens Milieu Centraal is het sluiten van raambekleding na zonsondergang een snelle en eenvoudige manier om energie te besparen en het wooncomfort te verbeteren.

Door de unieke honingraat structuur van Duette® Shades vormt zich in het product een isolerende luchtlaag. Hierdoor wordt warmteverlies tegen gegaan en het gevoel van 'tocht' bij het raam weggenomen. Duette® Shades zijn dan ook de meest effectieve keuze ten opzichte van andere soorten raambekleding. De hoogste isolatiewaarde wordt bereikt bij gebruik van Duette® Architella® Shades met een verduisterende aluminium gecoate binnencel.

De potentiële besparingen van Duette® Shades zijn het grootst in combinatie met enkelglas in de winter. Door het gebruik van Duette® Shades met aluminium binnencel wordt dan vrijwel de isolatiewaarde van HR dubbelglas bereikt. Het warmteverlies door de ramen wordt tot wel 60% verminderd. In combinatie met dubbelglas kan men ook een aanzienlijke besparing realiseren, tot het niveau van het zeer efficiënte HR+ glas. Zelfs met HR++ glas is er nog een kleine besparing.

Dit is goed nieuws voor de 17% van de Nederlandse huishoudens, bij wie nog meer dan de helft van het glasoppervlak van de woning uit enkelglas bestaat. Ook de overige 83% huishoudens kunnen met Duette® Shades 's winters een aanzienlijk bedrag besparen, en daarbij het wooncomfort vergroten. Voor optimale resultaten adviseert Milieu Centraal o.a. om 's nachts de raambekleding te sluiten, en te zorgen dat deze goed aansluit aan de zijkant van het raam en op de vensterbank zodat er geen koude luchtstromen ontstaan. Voor een tochtvrije ventilatie is een opening van 5 mm boven de raambekleding voldoende.

Publicatiedatum: 16 november 2011

Meer informatie: www.luxaflex.nl

Reacties
Anderen bekeken ook