Foto: dakpannen

Wat is een passend dak voor een huis?

Het is belangrijk dat het dak van je woning op de juiste manier wordt aangelegd.

Joost 15 December 2023

Er zijn verschillende soorten daken. Een plat dak vereist ander dakbeheer dan een schuin dak. Het is belangrijk dat het dak van je woning op de juiste manier wordt aangelegd. Hierdoor voorkom je namelijk lekkage en kan je optimaal genieten van je huis. Het laatste wat je wil is dat kostbare bezittingen beschadigd worden door blijvende waterschade van een lekkage. Om dit te voorkomen is het een goed idee om een specialist in te schakelen. Een specialist kan bepalen wat voor dakbedekking geschikt is voor jouw dak.

In dit artikel zal ik ingaan op enkele soorten dakbedekking.

Dakpannen

Deze soort dakbedekking is waarschijnlijk veruit de bekendste. Dakpannen zijn uitermate geschikt voor een huis met een schuin dak. Dakpannen zorgen voor een nette uitstraling van je woning en gaan lange tijd mee. Ook zijn ze er in verschillende maten en kleuren. Je kan ze dus helemaal aanpassen naar jouw smaak!

Zink

Een zinken dak kent vele voordelen en is zeer geschikt voor zowel platte als schuine daken. Een dak van zink is erg onderhoudsarm. Dit is natuurlijk erg fijn, je bent er namelijk vrij weinig tijd aan kwijt. Ook is zo’n dak erg duurzaam: het gaat lang mee. Je kiest dus ook voor het milieu bij het aanleggen van een zinken dak! Wat wil je nog meer?

Bitumen

Wanneer je niet al te veel geld uit wilt geven, maar wel een dakbedekking van goede kwaliteit wil is een bitumen dakbedekking laten aanbrengen een goed idee. Bitumen dakbedekking wordt door aardolie, waarbij het wordt gecombineerd met glasvezel of polyester. Ook worden er vaak kunststofvezels aan de bitumen dakbedekking toegevoegd. Hierdoor wordt de dakbedekking elastisch. Voordelen van bitumen dakbedekking zijn dat het gemakkelijk te onderhouden en te herstellen is en het ook op een isolatielaag kan worden aangebracht.

Een groene bedekking

De naam zegt het eigenlijk al: een groen dak. Een groen dak is zeer goed voor het milieu.. Ook ontvang je verschillende premies wanneer je een groen dak aan laat leggen. De overheid wil groene dakbedekking namelijk graag meer bevorderen. Een groen dak bestaat simpelweg uit planten. Dit kunnen allerlei planten zijn, je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken. Dit ziet er natuurlijk ook nog eens heel erg leuk uit! De kans op lekkage is bij een groen dak erg laag, omdat er sprake is van natuurlijke waterwering.

Kortom, er zijn vele verschillende soorten dakbedekking. Voor een schuin dak kun je gebruikmaken van dakpannen. Daarnaast is een zinken dak een goede optie die geschikt is voor schuine en platte daken. Ook een bitumen dakbedekking is een kwalitatief goede dakbedekking voor een plat dak. Ten slotte is een groen dak heel goed voor het milieu en heeft het ook voor jezelf vele voordelen. Wil je zeker van je zaak zijn dat het goed wordt aangebracht? Kies dan voor een dakbeheer expert. Hiermee voorkom je eventuele lekken en problemen.

Reacties