De LS 990 schakelaar als final touch in je stadsinterieur

Schakelaardesigns voor kleine oppervlakken

22 Mei 2020

Steden gaan steeds meer op zoek naar een optimale benutting van vierkante meters en zoeken naar innovatieve manieren om ruimte te besparen. Denk aan een 22m²-appartement met inklapbaar bed en wegschuifbare wanden. Maar wat nu met het interieur? JUNG toont met een van haar projecten in Amsterdam dat kleine appartementen niet hoeven in te boeten aan design.

Freebooter

Op het Zeeburgereiland in Amsterdam ontwierp Giacomo Garziano een appartementencomplex genaamd Freebooter ter ere van de voorgaande marinebasis. 100 jaar geleden meerden er schepen aan tot de dag dat het een artificieel eiland werd. Met de link naar de Nederlandse scheepsbasis koos Garziano voor het gebruik van hout en traditionele Nederlandse architectuur die de technologie en structuur van het gebouw zou bepalen.

Met de basisprincipes van scheepstechniek ging Garziano aan de slag. Net zoals op een schip, bepaalde hij het hoogteverschil van kamers aan de hand van de functie van de ruimte. De slaapkamer heeft bijvoorbeeld een lager plafond dan de woonkamer. Met de grote ramen, ruime balkons en terrassen probeerde hij het open leven op zee – met de nodige privacy en comfort - na te bootsen. De structuur en opstelling van de wanden maken het maritieme plaatje af door de vormen van de golven en de wind aan te nemen.

“Met de Freebooter-appartementen wil ik de voorgeschiedenis van het eiland eren en de inwoners die laten herbeleven." - Giacomo Garziano, GG-LOO

Garziano koos voor de donkere LS 990 schakelaars en wandcontactdozen van JUNG die door het smalle afdekraam en de grote afdekking stoer en robuust ogen. De donkere kleur en het aluminium materiaal maken van de schakelaars een opvallend accent in het interieur en zorgen voor de final touch in de minimalistische en beperkte ruimte. Wie klein en compact woont, kan zijn schakelaars verzamelen in een centraal punt en kan kiezen voor een 1- tot 5-voudig raam. Wie het graag wat speelser heeft, kan experimenteren met een verticale of horizontale montering. De LS 990 range is beschikbaar in verschillende kleuren en materialen.

Meer info over de LS 990 range op https://www.jung.de/nl/862/producten/design/ls-990-in-kunststof/.

Reacties