Foto: transcend-histor-kleur-van-het-jaar

Transcend - Histor kleur van het jaar: warme beigetint basis comfort en rust

Transcend is veelzijdig en vormt samen met de Histor Inspiratiepaletten een mooie basis om zelf persoonlijke kleurcombinaties te maken.

In deze tijd van afstand houden en binnenblijven is onze fysieke en mentale gezondheid belangrijker dan ooit. We zijn veel thuis en verlangen naar een gevoel van comfort, rust en veiligheid. Histor koos daarom voor een neutrale, ietwat nostalgische kleur als de Kleur van het Jaar. Transcend is een warme beigetint met zachte, rode ondertoon. De kleur is zeer geschikt als hoofdkleur, maar doet het ook goed in combinatie met andere neutrale en pasteltinten of als achtergrond om levendige kleuren te laten knallen. De drie Inspiratiepaletten van 2021 zijn Be True, Be Wild en Be Well.

Bruin is het nieuwe grijs

De afgelopen jaren domineerde grijstinten het interieur als de perfecte neutrale kleur. Het 'nieuwe normaal' heeft de behoefte aan meer warmte aangewakkerd en daardoor zien we de interesse verschuiven van het koelere grijs naar het warmere bruin. We voelen ons momenteel meer aangetrokken tot kleuren die staan voor verbinding met de aarde, tot kleuren die troost bieden. Bruintinten geven een gevoel van geborgenheid en rust. Transcend is zo’n kleur. De rode ondertoon maakt 'm complexer dan een vlakke beige en het is daardoor wat we noemen een hoogstaande, neutrale tint.

Persoonlijke kijk op kleur

Met de Kleur van het Jaar en de kleurpaletten wil Histor mensen inspireren een meer persoonlijke kijk op kleur te ontwikkelen en die ook toe te passen. Het gaat om een totaalpakket aan kleuren, opgebouwd vanuit drie verschillende thema's met elk hun eigen sfeer en stijl. Be True verbindt heden en verleden, Be Wild staat voor creativiteit en optimisme en Be Well geeft een gevoel van comfort en balans. Met het 60-30-10-principe biedt Histor aanvullende hulp bij het vinden van het juiste kleurevenwicht tussen muren, meubels en accessoires.

Be True

Dit inspiratiepalet is gebaseerd op een mix van natuurlijke en historische invloeden, met warme, aardse tonen in combinatie met rijke, donkere tinten. Door inspiratie uit het verleden te combineren met het alledaagse wordt een eigen en nieuwe stijl gecreëerd. Kenmerkend voor het Be True-palet zijn materialen met een doorleefde uitstraling en rijke kleuren die elementen uit heden en verleden met elkaar verbinden.

Be Wild

De kleuren van Be Wild staan voor optimisme en energie, en worden op een creatieve en inspirerende manier gecombineerd met meer neutrale tinten. Het palet is speels en biedt veel ruimte voor creativiteit. Door opvallende en gedurfde kleurcombinaties te gebruiken, kunnen mensen met hun interieur laten zien wie ze zijn en hun huis met humor en lef inrichten met verrassende vormen en eigenzinnige kleuren.

Be Well

Een plek die voelt als thuis is belangrijker dan ooit. Be Well is bedoeld voor wie op zoek is naar balans en comfort, en zorgt met natuurlijke tinten voor rust en kalmte in huis. Door de kleuren te combineren met ronde vormen of verschillende texturen en materialen kan het interieur met dit inspiratiepalet eigen worden gemaakt.

Reacties