Foto: little-greene-pink-confetti

Little Greene lanceert de capsulecollectie ‘PINK’

Het succes van de collecties ‘Grey’ en ‘Blue’ vervolgt Little Greene met de lancering van een betoverende capsulecollectie roze kleuren.

De ‘Pink’ collectie, die acht verwante tinten roze omvat, biedt een aangename keuze van zachte, subtiele tinten, die vrouwelijkheid en gevoeligheid uitstralen, tot krachtige, verleidelijke tinten. Deze veelzijdige, roze kleuren zijn in harmonie met de andere Little Greene kleuren en bestaan uit zeven nieuwe tinten roze en een tint van de bestaande kleurenkaart.

Met dit speciale kleurenpalet toont Little Greene haar steun aan de Borstkankermaand. Little Greene doneert de gehele maand oktober 2016 een gedeelte van de verkopen aan Stichting Pink Ribbon, die wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker financiert. Met als doel de juiste behandeling, optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt.

‘Pink’ is een limited edition kleurenkaart en is verkrijgbaar tot eind januari volgend jaar, waarna vele kleuren geïntegreerd worden in de vernieuwde ‘Colours of England’ kleurenkaart, die in het voorjaar van 2017 gelanceerd wordt.

Om de nieuwe verfkleuren te begeleiden, lanceert Little Greene ook een nieuwe kleurstelling van het Paradise (c1940) behangpatroon. Paradise viert een bijzondere rijke mix van stijlen. Het origineel, waarop dit ontwerp geïnspireerd is, is eigendom van English Heritage en dateert uit de 20e eeuw. Het onderwerp - van exotische flora en de bekende oosterse ho-ho vogel - is klassiek Chinees. Deze limited edition kleurstelling in zachtroze met een subtiel glanzende mica ondergrond, ondersteunt de Borstkankermaand oktober. Het weerspiegelt tevens de groeiende trend voor zachte vrouwelijke kleuren in de interieurs van vandaag en zal naar verwachting de grote favoriet worden binnen de uitgebreide behangcollectie van Little Greene.

Net als Little Greene zit ‘Pink’ verankerd in de geschiedenis. Tijdens de Renaissance werd roze gebruikt in schilderijen om de vleeskleur van het menselijk lichaam weer te geven. Deze ‘huids’kleur kwam tot stand door twee pigmenten te combineren: ‘Sinopia’, ook bekend als Venetiaans Rood, en Kalkwit. Terwijl roze tinten eeuwenlang gebruikt werden in kunstwerken, was het pas in de 18e eeuw dat roze opkwam in modieuze kledij en porselein, gevolgd door de architectuur in heel Europa. Het woord ‘pink’ is afgeleid van de Engelse benaming voor een anjer en werd gebruikt vanaf de late 17e eeuw (voor deze periode werd dit woord ook gebruikt om gele tinten mee aan te duiden!).

Roze raakte in de 19e eeuw uit de mode. Pas toen de lichtvaste chemische kleurstoffen in de 20e eeuw geïntroduceerd werden en zorgden voor gedurfdere, helderdere en krachtigere kleuren roze, won deze kleur haar populariteit terug. Vanaf de jaren ‘40 werd roze geassocieerd met meisjes; hiervoor was deze kleur ook voor jongens. Roze staat vaak symbool voor vrouwelijkheid en emancipatie door en voor vrouwen. Het symboliseert uiterlijke schoonheid en innerlijke kracht. Tegenwoordig staat roze voor de vrouwelijke kracht, waardoor deze kleur door vele borstkankerorganisaties gebruikt wordt in hun logo.

Managing Director, David Mottershead: “Een scala aan roze tinten is nu trendy en duikt op in fashion en interieurs. De veelzijdige tinten, die Little Greene biedt met het ‘Pink’ palet weerleggen het idee dat roze lastig te gebruiken is, dat het te lieflijk of te vrouwelijk is. Deze nieuwe en harmonieuze kleuren maken het mogelijk om de perfecte tint roze in huis te halen.”

- Blush 267: Deze gedempte roze tint, die perfect te combineren is met zwart, zorgt in elk interieur voor een sterk accent zonder de overhand te nemen.
- Cape Red 279: Een leuk bessenrood. Enkel gebruiken voor een maximaal effect of als een krachtig accent in een zacht kleurenschema.
- Carmine 189: Een krachtig donkerroze dat in 1968 voor het eerst verscheen op een verfkleurenkaart, die Carmine omschreef als een nieuwe emulsiekleur in dat jaar.
- Confetti 274: Een subtiele, zuivere en klassieke kleur met verborgen charmes en romantiek.
- Córdoba 277: Deze typische verouderde, houtachtige auberginekleur is perfect om een dramatisch effect te creëren.
- Dorchester Pink - Mid 286: Een lichter afgeleide van de populaire kleur Dorchester Pink, die in de jaren ‘60 gebruikt werd in het Dorchester Hotel in London.
- Hellebore 275: Een donkerroze, dat elke ruimte de juiste hoeveelheid aanzien en verfijning geeft. Bevat een zacht vleugje violet.
- Hortense 266: Een zachte lilatint met een vleugje grijs – de verouderde kleur van een bloemblaadje, rustig en mooi.

‘Pink’ is vanaf 21 september 2016 in Nederland te verkrijgen via de Little Greene dealers of via www.littlegreene.nl.

Reacties