Foto: bn-wallcovering-shadows-on-the-wall

BN Wallcoverings en Annet van Egmond maken Shadows on the Wall

Shadows on the Wall is de lijn wandbekleding van BN Wallcoverings. Annet van Egmond, van het ontwerpersduo Brand van Egmond, ontwierp de bijzondere prints voor de nieuwe collectie.

Shadows on the Wall is de lijn wandbekleding van BN Wallcoverings. Annet van Egmond, van het ontwerpersduo Brand van Egmond, ontwierp de bijzondere prints voor de nieuwe collectie.

Deze is opgebouwd rondom de thema's modieus, sensueel en romantisch. In totaal zijn er vijftien designs in verschillende kleurencombinaties. Annet van Egmond: 'Zowel BN Wallcoverings als Brand van Egmond combineert een ambachtelijke manier van werken met het streven naar een hoge kwaliteit design. Met Shadows on the Wall zijn we daar zeker in geslaagd.'

 

'De wandbekledingen uit Shadows on the Wall zijn als een warme deken aan de muur. Zoals licht bepalend is voor een ruimte, is deze wandbekleding dat ook. Het is opgebouwd uit verschillende lagen waarop oude en nieuwe technieken zijn toegepast zoals diepdrukken, zeefdrukken en prentwalsen, laag over laag. Het is wandbekleding met gevoel. Ook letterlijk: het nodigt uit om aangeraakt te worden', aldus Annet van Egmond.

Chesterfield op de muur

De drie centrale thema's in Shadows on the Wall benaderen vervlogen tijden vanuit een designers invalshoek. Het modieuze thema heeft een directe verwijzing naar Coco Chanel. Haar parels zijn verwerkt in de designs, maar ook de rokerige ambiance van weleer is vertegenwoordigt door bijvoorbeeld de op chesterfield banken geïnspireerde wandbekleding. In het romantische thema vinden we rozen op vele manieren verwerkt in de designs; gebaseerd op oude borduurtechnieken en Engelse papiercollecties maar ook juist in moderne grove pixels. In de sensuele decors zijn onderdelen van klassieke korsetten en fijne kanten prints terug te vinden.

Spelen met licht

De collectie Shadows on the Wall bestaat uit vijftien verschillende designs in verschillende kleurencombinaties. De wandbekleding is met behulp van verschillende technieken gedrukt en opgebouwd uit verschillende lagen. Door diepdruk, zeefdruk en gebruik van schuim zijn driedimensionale materialen gecreëerd die spelen met het licht. De wandbekleding van BN Wallcoverings is door de vinylbasis stoot- en krasvast en zelfs afwasbaar. De rollen zijn 53 cm breed en 10,05 meter lang.

Over BN Wallcoverings

BN Wallcoverings is onderdeel van BN International. Dit Nederlandse bedrijf staat sinds 1926 in Huizen en heeft een eigen designstudio en productie faciliteiten gericht op de laatste trends en technische innovaties. In de oude fabriekshallen draaien grote rollen vinyl onder verf- en drukwalsen met als jaarlijks resultaat 4,8 miljoen rollen wandbekleding voor de consumentenmarkt. Daarnaast levert BN International ook aan de objectmarkt. Van de gehele productie wordt 90 procent over de hele wereld geëxporteerd. 'We cover the world' is dan ook de pakkende slogan van het bedrijf. www.bnwallcoverings.com

Reacties