Foto: behang farrow

Betoverende nieuwe behangcollectie van Farrow & Ball

Ambachtelijke Britse verf- en behangfabrikant Farrow & Ball onthult haar nieuwste behangcollectie.

De Engelse kleurdeskundigen hebben zich laten inspireren door actuele trends in structuur, maximalisme en de natuur en hebben drie eigentijdse gebloemde behangdessins gei?ntroduceerd. De nieuwe designs hebben een rijke structuur en geven een frisse draai aan het traditionele bloemdessin.

Hegemone, genaamd naar de Griekse godin van fruit en bloemen, is een schitterend sprekend design dat bijna uit papier gesneden lijkt te zijn. Het ontwerp is minder strak en gedefinieerd dan een klassiek bloempatroon, met kleurrijke bloesems die in alle richtingen uitwaaieren.

Atacama, een behang met een speelse tropische print, is gebaseerd op een fel gekleurde geweven stof die werd gevonden in een oude molen. Dit elegante botanische design combineert een rijke structuur met een delicaat patroon en ontleent haar naam aan de bloemrijke Zuid-Amerikaanse woestijn.

Farrow & Ball experimenteerde voor deze nieuwe collectie met de actuele maximalistische trend en dessins van verschillende grootten met als resultaat het grootste dessin tot nu toe, Helleborsus. Bij dit sierlijke, prachtig vloeiende design, getekend met een pipet, lijkt het alsof de bloemblaadjes zich op de muur ontvouwen. Een organisch dessin, met een naam die afstamt van het Latijnse woord voor de Helleborus bloem, dat vitaliteit en levenslust uitstraalt en ieder interieur een warme ontspannen sfeer geeft.

De nieuwe collectie, handgemaakt volgens traditionele blokdrukmethoden met authentieke Farrow & Ball verf, cree?ert een naadloze verbinding tussen verf en behang. Ieder ontwerp is verkrijgbaar in zeven kleurstellingen varie?rend van zachte neutralen en bescheiden pasteltinten tot sprekende combinaties met metallic accenten. Kleurstellingen varie?ren van Stiffkey Blue en Vardo tot de aardetinten Cromarty en Mahogany en neutrale kleuren als Ammonite en Purbeck Stone.

De nieuwe collectie is met ingang van 7 September, 2017 verkrijgbaar bij onze showrooms, stockists en op http://eu.farrow-ball.com

Reacties