Zo reinig je kwasten

Kwasten die op de juiste manier gereinigd zijn, kunnen op een later tijdstip nog een keer gebruikt worden. Lees hier hoe je kwasten kunt reinigen.

Hoe kun je kwasten het beste reinigen?

Kwasten die op de juiste manier gereinigd zijn, kunnen op een later tijdstip nog een keer gebruikt worden. Goed voor de portemonnee dus! En omdat alle muurverven van Lifestyle by Global Paint op waterbasis zijn, is er géén terpentine nodig voor het reinigen van de kwasten. Water is hiervoor voldoende. Beter voor het milieu!

Tijdens het schilderen
Wanneer je een korte pauze inlast tijdens het schilderen, is een grondige reiniging van de kwasten niet nodig. Plaats de kwasten in een luchtdichte plastic zak en bewaar deze op een droge plek. Zo kun je de kwasten maximaal twee dagen bewaren.

De muurverfrollers kun je eventueel ook tijdelijk in de verfemmer bewaren. Haal de roller van de beugel en zorg ervoor dat de roller in de verf zit. Zo droogt de roller niet uit.

Na het schilderen
Ben je helemaal klaar met schilderen? Laat de kwasten en rollers goed indrogen, zodat je het vervolgens kunt weggooien bij het reguliere afval.

Wil je de kwasten en rollers hergebruiken? Dan is het verstandig om de kwasten goed te reinigen. Dit doe je als volgt:

Schraap zoveel mogelijk verf van de kwasten/rollers af, zodat het reinigen makkelijker is. Dit kun je eventueel met een plamuurmes doen. Leg ze daarna in een bak met lauw/warm water om ze even te laten weken. Is alle verf ervan af? Dan kun je de kwasten/rollers uit de bak met water halen en droogmaken. De kwast kun je met de steel tussen je handen Bewaar de kwasten en rollers altijd op een droge plek.